Η Lynk & Co παρουσίασε στο Μιλάνο το 02, ένα ηλεκτρικό SUV που είναι ήδη διαθέσιμο στην Ευρώπη. Το νέο μοντέλο αναμένεται και στην Ελλάδα εντός του 1ου τριμήνου του 2025, από €35.495.

Ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με το Lynk & Co 02 έχουν δημοσιοποιηθεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Το μοντέλο, το οποίο ονομάζεται Z20 στην Κίνα, χρησιμοποιεί την πλατφόρμα SEA2 της Geely, μια έκδοση της «Sustainable Experience Architecture» (SEA) βελτιστοποιημένη για μικρότερα οχήματα, όπως το Zeekr X, το Smart #1 και #3 ή το Volvo EX30.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το πεντάθυρο BEV εστιάζει στη φιλικότητα προς το χρήστη και στο προηγμένο λογισμικό. Το 02 αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την Lynk & Co, καθώς είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που διαθέτει η εταιρεία στην Ευρώπη.

Ο κινητήρας του 02 έχει ισχύ 200 kW και επιτρέπει 0-100 Km/h σε 5,5″. Η Lynk & Co δεν παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη μπαταρία, αλλά δηλώνει αυτονομία 445 χιλιομέτρων για την έκδοση εξοπλισμού «More» και 435 χιλιομέτρων για την έκδοση «Core». Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί με ισχύ 150 kW σε DC φορτιστή και ο χρόνος φόρτισης αναφέρεται ως “30 λεπτά” (πιθανότατα αφορά το 20-80%).

Οι διαστάσεις είναι παρόμοιες με το αδελφό του μοντέλο, το Zeekr X. Έχει μήκος 4,46 μέτρα, πλάτος 1,85 μέτρα και ύψος 1,57 μέτρα. Η Lynk & Co αναφέρεται στο 02 ως «σκανδιναβικό σχέδιο», καθώς αναπτύχθηκε στο παγκόσμιο στούντιο σχεδιασμού της Lynk & Co στο Γκέτεμποργκ. Το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε με feedback από τους οδηγούς του plug-in υβριδικού SUV 01 και τις ομάδες σχεδιασμού και μηχανικών της μάρκας. Οι κάτοχοι του 01 έστειλαν πάνω από 6.000 μηνύματα σχετικά με τα πιο επιθυμητά χαρακτηριστικά μέσω της λειτουργίας Co:lab, σύμφωνα με την εταιρεία.

Μια ενδιαφέρουσα λειτουργία του οχήματος αφορά το car sharing. Ο κατασκευαστής γράφει: «Το 96% του χρόνου, τα αυτοκίνητα στέκονται ακίνητα. Μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό με την κοινή χρήση. Κάθε 02 είναι εξοπλισμένο με έναν ιμάντα κοινής χρήσης. Τραβήξτε τον για να ενεργοποιήσετε την ενσωματωμένη λειτουργία κοινής χρήσης (ή απλά χρησιμοποιήστε την εφαρμογή) και μοιραστείτε το αυτοκίνητό σας με φίλους, συγγενείς, ακόμα και αγνώστους. Είναι μια μικρή χειρονομία που κάνει μεγάλη διαφορά – και σας αποφέρει μερικά επιπλέον χρήματα». Η Lynk & Co θέλει στη συνέχεια να παρέχει τα οχήματα προς car sharing μέσω της δικής της πλατφόρμας. Άγνωστες παραμένουν οι χώρες στις οποίες θα λειτουργεί αυτό το χαρακτηριστικό.

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram!

Δείτε επίσης:

Δοκιμή: Lynk & Co 01 PHEV!

Πηγή: Electrive

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.