Το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων του ΥΠΕΝ, το ” Κινούμαι Ηλεκτρικά “, συνεχίζει την θετική του πορεία, μετρώντας ήδη σχεδόν 8 μήνες εν ενεργεία.

Όπως ανέφερε ο κ.Γιάννης Τσελίκης, Σύμβουλος Γ.Γ. Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ στο σημερινό Electric + Micro Mobility Forum 2021, έχουν υποβληθεί συνολικά 11.556 αιτήσεις. Έχουν ολοκληρωθεί και οδεύουν προς πληρωμή οι 1.050 και έχουν εγκριθεί συνολικά 7.500.

Από τα €45 εκ. του συνολικού προϋπολογισμού έχει απορροφηθεί περίπου το 23-24%, σύμφωνα με τον κ.Τσελίκη. Προκύπτει, λοιπόν, ένα μέσο ποσό περίπου €1.400 ανά εγκεκριμένη αίτηση, αν και γνωρίζουμε οτι η πλειοψηφία των αιτήσεων αφορά ηλεκτρικά ποδήλατα (όπου το ανώτατο ύψος επιδότησης αγγίζει τα €800).

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ενημερωθήκαμε για νέες αλλαγές στο πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά. Αυτές αφορούν την αύξηση του μέγιστου αριθμού επιδοτούμενων οχημάτων ανά εταιρεία στα 10. Επιπλέον, την επιδότηση αγοράς φορτιστών EVs από εταιρείες, ενώ αρκετά πιθανό είναι το πρόγραμμα να επεκτείνει τη λειτουργία του και το 2022.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το video του συνεδρίου παρακάτω. Οι τοποθετήσεις του κ.Τσελίκη βρίσκονται στο 9′.15″ και στο 4.59′.35″.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.