Τα 5.800 ενεργά, κοινόχρηστα σημεία φόρτισης στην ελληνική επικράτεια διαθέτει πλέον το εθνικό δίκτυο, με την συντριπτική τους πλειοψηφία να βρίσκεται στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο πρόσφατο 4ο Electric + Micro Mobility Forum.

Τα στοιχεία παρέθεσε ο κ.Αντώνης Πέππας, Επίκουρος Kαθηγητής του Ε.Μ.Π. και συντονιστής της Oμάδας Ανάπτυξης του Μ.Υ.Φ.Α.Η. (Μητρώο Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Σύμφωνα με αυτά, τους τελευταίους 12 μήνες τα κοινόχρηστα σημεία φόρτισης αυξάνονται κατά μέσο όρο κατά περίπου 300/μήνα, αν και το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια ελαφρά κάμψη. Η γενική παραδοχή είναι οτι το δίκτυο φόρτισης “προηγείται” του μεγέθους του στόλου EVs στην Ελλάδα, κάτι που μεταφράζεται σε ικανοποιητική διαθεσιμότητα και αριθμό σημείων ανά όχημα.

Στην παρουσίαση του κ.Πέππα είδαμε, επίσης, τα στατικά και δυναμικά δεδομένα που συγκεντρώνονται από το Μητρώο, με το οποίο οι υποδομές φόρτισης βρίσκονται σε διαρκή “επικοινωνία”. Με βάση τα δεδομένα αυτά βλέπουμε οτι περίπου 2.700 σημεία φόρτισης βρίσκονται στην Στερεά Ελλάδα, περίπου 1.100 στην Μακεδονία και πάνω από 830 βρίσκονται στην Πελοπόννησο. Επιπλέον, διακρίνεται η μέση διάρκεια των sessions φόρτισης αλλά και η μέση ενέργεια φόρτισης, για ορισμένα τυχαία σημεία, δεδομένα ιδιαίτερα χρήσιμα για τον σχεδιασμό της ανάπτυξης του δικτύου και τα οποία, βάση οδηγίας της Ε.Ε. θα πρέπει να είναι διαθέσιμα στους πολίτες μέσω του Μητρώου, από την 31/12/2024.

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση εδώ, αμέσως μετά το roundtable όπου συζητήθηκε η κατάσταση και το μέλλον του δικτύου φόρτισης EVs στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.