Αρχική Micromobility 50 ατυχήματα με πατίνι “απέκρυψε” η Lime στην Αυστραλία

50 ατυχήματα με πατίνι “απέκρυψε” η Lime στην Αυστραλία

Η Lime, εκ των μεγαλύτερων εταιρειών ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών παγκοσμίως, φέρεται να προσπάθησε να αποκρύψει 50 ατυχήματα χρηστών της με πατίνια, σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών της Αυστραλίας (ACCC).

Σύμφωνα με την Επιτροπή, ορισμένα πατίνια “Gen 2” της Lime (με τους 8″ τροχούς και δίχως ανάρτηση) αντιμετώπιζαν πρόβλημα με το φρένο και η εφαρμογή του γινόταν αρκετά απότομα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν περιπτώσεις όπου οι αναβάτες έπεσαν προς τα εμπρός. Από τα ατυχήματα αυτά υπήρξαν ελαφροί τραυματισμοί αλλά και πιο σοβαροί, όπως εκδορές, εγκαύματα, σπασμένα οστά και δόντια.

Στην Αυστραλία, οι εταιρείες που προσφέρουν τέτοιου είδους υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να αναφέρουν κάθε ατύχημα με τα μέσα τους στις αρμόδιες αρχές. Η ACCC θεωρεί πως σε τουλάχιστον 50 περιπτώσεις, η Lime δεν το έκανε. Επιπλέον, δεν ενημέρωσε τους χρήστες για το πιθανό πρόβλημα με το φρένο.

Σύμφωνα με την πηγή, η Lime αναγνώρισε πως οι πρακτικές της ίσως ήταν αντίθετες με το Νόμο της χώρας και παραδέχθηκε πως δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της ως όφειλε.

Να σημειωθεί πως η Lime ήδη διαθέτει τα “Gen 3” πατίνια της σε πολλές χώρες, τα οποία είναι βελτιωμένα και απαλλαγμένα από την προβληματική λειτουργία του φρένου.

Πηγή: TheNextWeb

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.