Τέλος εποχής για την υπηρεσία car sharing Share Now. Η Stellantis ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση της υπηρεσίας στην πλατφόρμα κινητικότητας Free2move. Έτσι, οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε πάνω από 10.000 οχήματα car-sharing στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ από μία μόνο πηγή.

Η Share Now δημιουργήθηκε το 2019 από τη συγχώνευση της υπηρεσίας κοινής χρήσης αυτοκινήτων Drive Now της BMW και της αντίστοιχης της Daimler (Car2Go). Ωστόσο, και οι δύο εταίροι έχασαν σύντομα το ενδιαφέρον τους για το car sharing ή τη βραχυχρόνια ενοικίαση αυτοκινήτων. Οι δύο γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες αναζήτησαν αγοραστή για το Share Now, τον οποίο βρήκαν το 2022 στην Stellantis και τη θυγατρική της Free2move. Η εξαγορά επέκτεινε σημαντικά τις δυνατότητες κοινής χρήσης αυτοκινήτων της. Εκτός από τις επτά υπάρχουσες πόλεις, προστέθηκαν ταυτόχρονα 14 ευρωπαϊκές πόλεις από το Share Now.

Αφού λειτουργούσε με dual brand στρατηγική τα τελευταία δύο χρόνια, η Free2move έβαλε πλέον τέλος σε αυτή την προσέγγιση: «Με μεγάλη υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι εγκαινιάζουμε τη νέα μας εφαρμογή κινητικότητας, Free2move. Αυτό είναι το τέλος του εμπορικού σήματος Share Now. Αντίο Share Now! Ήταν ένα σπουδαίο ταξίδι δύο ετών. Είμαστε πλέον πλήρως Free2move. Πρόκειται για μια κομβική στιγμή στο στρατηγικό μας σχέδιο, ενισχύοντας τη φιλοδοξία μας να γίνουμε η μεγαλύτερη πλατφόρμα κινητικότητας παγκοσμίως!» γράφει η διευθύνουσα σύμβουλος της Free2move, Brigitte Courtehoux στο LinkedIn.

Η εφαρμογή Free2move, διαθέσιμη για iOS και Android, παρέχει στους χρήστες πρόσβαση σε περισσότερα από 500.000 οχήματα παγκοσμίως (η πλειονότητα των οποίων είναι ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα), συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 10.000 δωρεάν κυκλοφορούντων οχημάτων κοινής χρήσης στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Τα οχήματα μπορούν να ενοικιαστούν ανά λεπτό, ώρα ή ημέρα.

Εκτός από το Αμβούργο, οι πελάτες της Free2move έχουν ήδη πρόσβαση σε ηλεκτρικά οχήματα σε πόλεις όπως το Παρίσι, η Μαδρίτη, το Άμστερνταμ, το Μιλάνο και η Στουτγάρδη.

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram!

Δείτε επίσης:

Πώς στήνεται ένα shared mobility operation στην Ελλάδα;

Πηγή: Electrive

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.