Η μικροκινητικότητα είναι ένας από τους πυλώνες της βιώσιμης κινητικότητας και δίχως αυτήν, δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε τις πόλεις του μέλλοντος, ειδικά στην Ελλάδα. Τα ηλεκτρικά πατίνια, τα ηλεκτρικά (και μη) ποδήλατα, όπως και μεγαλύτερα, ελαφρά ηλεκτρικά μέσα όπως σκούτερ και microcars μπορούν να δώσουν λύσεις έναντι του Ι.Χ., ο υπερπληθυσμός του οποίου δημιουργεί πλέον τεράστια προβλήματα σε κατοικημένες περιοχές όλης της επικράτειας, κυρίως όμως στις πόλεις. Αδάμ Μαρκάκης

Είναι, όμως, ρεαλιστική λύση η μικροκινητικότητα για τον μέσο κάτοικο της χώρας; Για το ζήτημα αυτό αλλά και την κινητικότητα στην Ελλάδα γενικότερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε εκτενώς με έναν άνθρωπο και στέλεχος της αγοράς που γνωρίζει την κατάσταση όσο λίγοι. Ο Αδάμ Μαρκάκης, επικεφαλής της Kosmoride, μιλά στην κάμερα του GetElectric.gr εφ’όλης της ύλης.

Interview – Adam Markakis, Kosmoride

Γνωρίσαμε αρχικά τον Αδάμ μέσα από το εγχείρημα της Kineo, το οποίο μέσα στην διετία 2021-2023 “σύστησε” σε αρκετούς την μικροκινητικότητα, μέσω της ενοικίασης ηλεκτρικών ποδηλάτων και πατινιών. Η συνέχεια τον βρίσκει ως επικεφαλής της Kosmoride, μέσω της οποίας η Kosmocar άνοιξε το 2020 την πύλη για μια πιο “πράσινη” εναλλακτική μετακίνησης, το 1ο δίκτυο καταστημάτων ειδικά για e-Bikes στην Ελλάδα. 

Στη γκάμα της εταιρείας βρίσκονται premium brands ηλεκτρικών ποδηλάτων, τα ηλεκτρικά σκούτερ της Silence, το Microlino nanocar και πολύ σύντομα τα ηλεκτρικά πατίνια της καναδικής Apollo Scooters, τα οποία σύντομα θα γνωρίσετε αναλυτικά και μέσα από το GetElectric.gr.

Τέλος, ο Αδάμ Μαρκάκης είναι συνιδρυτής της Astylab, μιας μη κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας αφιερωμένης στη βελτίωση της αστικής διαβίωσης, και της Astylab Ventures, μιας επενδυτικής εταιρείας για αστικές τεχνολογίες. Επιπλέον, είναι συγγραφέας του κορυφαίου ελληνικού newsletter για τις πόλεις και τη ζωή μας σε αυτές.

Όπως αναφέρει και στο βιογραφικό του, στόχος του Αδάμ είναι να κάνει τις πόλεις πιο ζωντανές, βιώσιμες και δίκαιες μέσω του ανθρωποκεντρικού σχεδιασμού και της καινοτομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.