Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Newsletter
    • Αγγελίες
    • Σταθμοί Φόρτισης
    • Ποδηλατόδρομοι
    • Σχετικά με εμάς
    • Επικοινωνία
    Facebook Instagram YouTube
    GetElectricGetElectric
    • REVIEWS-TESTS
      • Accessories
      • e-bikes
      • e-cars
      • e-motorcycles
      • e-scooters
      • How-To
      • Φορτιστές
    • MICROMOBILITY
      • Ηλεκτρικά πατίνια
      • Ηλεκτρικά ποδήλατα
    • EVs
      • e-Cars
      • e-Motorcycles
      • e-Motorsport
      • eVTOL – Drones
      • Υδρογονοκίνηση
    • ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ-ΦΟΡΤΙΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΑ
    • EVENTS
    • Newsletter
    • Αγγελίες
    • Σταθμοί Φόρτισης
    • Ποδηλατόδρομοι
    • Σχετικά με εμάς
    • Επικοινωνία
    GetElectricGetElectric
    Home»Events»Αιμοδοσία για τους τραυματίες από Tροχαία Συμβάντα στο σταθμό ΜΕΤΡΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» – «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων»
    Events

    Αιμοδοσία για τους τραυματίες από Tροχαία Συμβάντα στο σταθμό ΜΕΤΡΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» – «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων»

    Δημήτρης Σκιάννης15 Νοεμβρίου 20232 Mins Read
    Share Facebook Twitter Email
    Follow Us
    Google News Facebook Instagram YouTube

    Η  τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων». Εκατοντάδες φορείς και Οργανώσεις σε όλο τον κόσμο τιμούν τη μνήμη των εκατομμυρίων ανθρώπων που κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα. Μια πρωτοβουλία της FEVR (European Federation of Road Traffic Victims), αναγνωρισμένη από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων Δυστυχημάτων» αποτελεί μια υπενθύμιση για το δυσβάσταχτο κόστος σε ζωές που προκαλούν τα τροχαία συμβάντα στις κοινωνίες όλου του κόσμου.

    Για το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», έναν Οργανισμό που δημιουργήθηκε με αφορμή την τραγική απώλεια του 22χρονου Πάνου Μυλωνά, κανένας θάνατος από τροχαίο δεν είναι αποδεκτός. Τιμώντας τη μνήμη του αδικοχαμένου φοιτητή και των χιλιάδων συνανθρώπων μας που χάθηκαν άδικα στους δρόμους, το Ινστιτούτο δίνει προτεραιότητα, για μία ακόμα χρονιά, σε αυτή την τόσο σημαντική ημέρα.

    Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.» σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ και τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, την υποστήριξη του φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ» με διακριτικό τίτλο «HELLASTRON», της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον» και τη συμβολή της GROUPAMA Ασφαλιστική διοργανώνουν Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος για τα τροχαία συμβάντα τιμώντας τη φετινή «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων».

    Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 στο Σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα», Χώρος Πολλαπλών Χρήσεων, από τις 11:00 έως τις 16:00. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών σε αίμα των συνανθρώπων μας που το χρειάζονται και ειδικότερα των τραυματιών από τροχαία συμβάντα.

    Η Τράπεζα Αίματος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» ξεκίνησε το 2013 και έως σήμερα πλήθος πολιτών, Οργανώσεων και φορέων έχουν στηρίξει ενεργά τη λειτουργία της και την προσπάθεια του Ινστιτούτου για την προστασία της ζωής στο δρόμο και την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων.

    Ο Όμιλος ΟΑΣΑ και η  ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., δύο Οργανισμοί που στηρίζουν σταθερά το έργο του Ι.Ο.ΑΣ., προβάλλουν την Αιμοδοσία στις οθόνες προβολής μηνυμάτων των στάσεων των λεωφορείων και των σταθμών επιβίβασης/αποβίβασης του Μετρό, επιδεικνύοντας το ανθρώπινο εταιρικό τους πρόσωπο.

    Η GROUPAMA Ασφαλιστική συμβάλλει για μία ακόμη φορά στην ομαλή διεξαγωγή της δράσης επιδεικνύοντας την κοινωνική της ευαισθησία.

    Η δράση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

                                                  Περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 210-8620150, www.ioas.gr 

    αιμοδοσία ΙΟΑΣ τροχαία
    Δημήτρης Σκιάννης

      Λάτρης της τεχνολογίας και της αυτοκίνησης από μικρή ηλικία, αρθρογραφώ σε tech media από το...μακρινό, πλέον, 2006. Το concept της ηλεκτροκίνησης με συνεπήρε από τη στιγμή που ανέβηκα για πρώτη φορά σε ηλεκτρικό πατίνι και μπήκα στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Κατά βάθος, όμως, θα είμαι πάντα λίγο "petrolhead"...

      ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

      Moving the City, Responsibly: Η νέα πρωτοβουλία της Wolt για την υπεύθυνη και ασφαλέστερη μετακίνηση στην πόλη

      7 Ιουλίου 2026

      Μείωση-ρεκόρ 22% στους θανάτους από τροχαία στην Ελλάδα το 2025

      24 Μαρτίου 2026
      Add A Comment
      Leave A Reply Cancel Reply

      This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

      Εγγραφείτε στο newsletter
      * indicates required

      GetElectric
      Facebook Instagram YouTube
      © 2026 Getelectric.gr

      Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.