Τα e-scooters της Minimotors (Speedway, Dualtron) γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στις τάξεις των απαιτητικών χρηστών χάρη στην ποιότητα κατασκευής τους αλλά και τα ισχυρά μοτέρ τους. Μπορεί να μη δέχονται αναβάθμιση firmware μέσω Bluetooth όπως μας έχουν συνηθίσει τα μοντέλα της Xiaomi, αλλά έχουν ένα μενου με πάνω από 10 διαφορετικές ρυθμίσεις ώστε να τα φέρετε στα μέτρα σας!

Το πρόβλημα είναι πως οι ρυθμίσεις αυτές ίσως είναι πολύπλοκες για ορισμένους χρήστες και το manual μπορεί να μη σας βοηθήσει 100% να τις κατανοήσετε. Γι’αυτό, έχοντας στα χέρια μας το Speedway III για δοκιμή και review (θα ανέβει πολύ σύντομα στο YouTube channel μας οπότε κάντε Subscribe για να σας έρθει αμέσως ειδοποίηση), αποφασίσαμε να αναλύσουμε τις ρυθμίσεις Speedway και Dualtron για να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε, αμέσως μόλις παραλάβετε το νέο σας πατίνι!

Το video είναι στα Αγγλικά οπότε, αν σας δυσκολεύει, παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά τι κάνει η κάθε ρύθμιση:

 

Ρυθμίσεις Speeway και Dualtron e-scooters

P0-P1-P2-P3: Αυτές οι ρυθμίσεις είναι fixed, αφορούν την ένδειξη του ταχύμετρου, την τάση της μπαταρίας, τη διάμετρο των τροχών κ.λπ. και αν τις πειράξετε, θα έχετε λάθος ενδείξεις στην οθόνη σας, ενώ δε θα κερδίσετε απολύτως τίποτα. Οπότε, ΜΗ τις πειράξετε!

P4: Αλλάζει την ένδειξη από Km/h σε MPH.

P5: Αλλάζει τη λειτουργία από kick start σε standing start. Στο 0 μπορείτε να ξεκινάτε με το γκάζι ακόμα κι αν είστε ακίνητοι ενώ στο 1 πρέπει να δώσετε λίγη φόρα με το πόδι σας για να ξεκινήσετε.

P6: Cruise control. Στο 0 απενεργοποιεί τη λειτουργία cruise control, στο 1 την ενεργοποιεί. Έτσι, αν διατηρήσετε το γκάζι πατημένο στην ίδια θέση σε μερικά δευτερόλεπτα, το πατίνι θα συνεχίσει να κινείται με την ίδια ισχύ ακόμα κι αν αφήσετε το γκάζι.

P7: Επιτάχυνση. Στο 0 η επιτάχυνση είναι πολύ απότομη και βοηθά στο να φτάνετε γρήγορα την τελική σας ταχύτητα (αλλά καταναλώνει περισσότερη μπαταρία), στο 5 είναι πολύ πιο ομαλή. Εύρος 0-5.

P8: Απόδοση μοτέρ. Στο 100 το μοτέρ σας αποδίδει 100% άρα θα πιάσετε τη μέγιστη τελική και θα έχετε τη μέγιστη επιτάχυνση. Όσο μικρότερο το νούμερο, τόσο μικρότερη η απόδοση. Εύρος 5-100%.

P9: Battery saving mode. Βοηθά στην εξοικονόμηση ενέργειας για μεγαλύτερη αυτονομία. Στο 1 εξοικονομεί αρκετή ενέργεια, στο 3 απενεργοποιεί τελείως την εξοικονόμηση. Εύρος 1-3.

PA: Ηλεκτρικό φρένο. Ορίζει το πόσο θα σας φρενάρει το e-brake του μοτέρ όταν πατάτε φρένο. Βοηθά στην ακινητοποίηση και ανακτά ενέργεια. Στο 0 απενεργοποιεί τελείως το ηλεκτρόφρενο, στο 5 το χρησιμοποιεί στο μέγιστο βαθμό. Έυρος 0-5.

PB: Φωτεινότητα οθόνης. Στο 0 απενεργοποιεί τελείως το φωτισμό της LCD οθόνης, στο 5 τον ορίζει στο μέγιστο. Εύρος 0-5.

PC: Αυτόματη απενεργοποίηση. Ορίζει μετά από πόσα λεπτά σε idle κατάσταση το πατίνι απενεργοποιείται αυτόματα για εξοικονόμηση ενέργειας. Εύρος 1-30 λεπτά.

PD: ABS. Στο 0 απενεργοποιεί το ABS, στο 1 το ενεργοποιεί. Βοηθά ιδιαίτερα σε περίπτωση ολισθηρού οδοστρώματος (π.χ. όταν βρέχει) ώστε να μη μπλοκάρουν οι τροχοί σας κατά το φρενάρισμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.