Με επιτυχία διεξήχθη την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 το 1ο σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης με μέσα μικροκινητικότητας (ηλεκτρικά πατίνια, ποδήλατα) στην Ελλάδα, σε συνδιοργάνωση του GetElectric.gr και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) “Πάνος Μυλωνάς”. Το σεμινάριο έλαβε χώρα υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς στο πλαίσιο των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Πολλοί μικροί και μεγάλοι φίλοι των ηλεκτρικών πατινιών και ποδηλάτων βρέθηκαν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Κηφισιάς-Ν.Ερυθραίας και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα οφέλη της μικροκινητικότητας, αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά τη χρήση των μέσων αυτών σε δημόσιους δρόμους. Έγινε ζωντανή επίδειξη σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή εντός του Πάρκου, ενώ απαντήθηκαν και αρκετές ερωτήσεις των παρευρισκόμενων όσον αφορά το νομικό πλαίσιο που διέπει τη χρήση ΕΠΗΟ/ηλεκτρικών ποδηλάτων, αλλά και τις υποχρεώσεις των αναβατών με βάση τον Κ.Ο.Κ. Επιπλέον, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην σημασία του απαραίτητου προστατευτικού εξοπλισμού (κράνος, ανακλαστικό γιλέκο), κατά τη χρήση ήπιων μέσων εναλλακτικής μετακίνησης.

Το τελευταίο σκέλος του σεμιναρίου περιελάμβανε τη δοκιμή ηλεκτρικών πατινιών και ποδηλάτων από κάθε ενδιαφερόμενο, σε προκαθορισμένη διαδρομή, υπό την επίβλεψη των διοργανωτών και του ανθρώπων του Πάρκου. Έτσι, δόθηκε η ευκαιρία σε όλους να αντιληφθούν τις διαφορές στη συμπεριφορά και τον χειρισμό μεταξύ πατινιών και ποδηλάτων.

σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης πατίνια κηφισιά

Διαθέσιμο για δοκιμή ήταν, σε πρώτη πανελλαδική παρουσίαση, το νέο ηλεκτρικό πατίνι Xiaomi Mi Electric Scooter 3, προσφορά της Info-Quest Technologies, επίσημου διανομέα των προϊόντων της Xiaomi σε Ελλάδα και Κύπρο.

σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης πατίνια κηφισιά

Στο τέλος του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε διπλή κλήρωση, κατά την οποία δύο τυχεροί κέρδισαν ένα ποδηλατικό κράνος και έναν δωρεάν έλεγχο/ρύθμιση ηλεκτρικού πατινιού, προσφορά του e-patini.gr.

σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης πατίνια κηφισιά

σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.