Η Lime, καινοτόμος και κορυφαία εταιρεία στην μικρο-κινητικότητα, με παρουσία σε 120 πόλεις, 30 χώρες και 5 ηπείρους, κλείνει σήμερα, Τρίτη, 1 χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας στη Θεσσαλονίκη και το γιορτάζει προσφέροντας 1 δωρεάν ξεκλείδωμα των ηλεκτρικών πατινιών της σε όλους τους πολίτες για να το χρησιμοποιήσουν όποια μέρα επιθυμούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η Lime επέλεξε τη Θεσσαλονίκη ως την πρώτη μεσογειακή πόλη για να προσφέρει υπηρεσίες  έξυπνης κινητικότητας, και το κατάφερε: κατά τη διάρκεια του χρόνου, τα ηλεκτρικά πατίνια της Lime πραγματοποίησαν 849.000 διαδρομές. Οι διαδρομές αυτές έχουν αποτρέψει την εκπομπή 57 κυβικών τόνων διοξειδίου του άνθρακα, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα μετακίνησης με μία βιώσιμη, προσβάσιμη και φιλική προς το περιβάλλον λύση. Η Lime φέρνει την επανάσταση στις αστικές μεταφορές και αναπτύσσει μια νέα κουλτούρα κοινόχρηστης κινητικότητας, δίνοντας λύσεις στα προβλήματα της σύγχρονης, αστικής ζωής.

Με αφορμή την επέτειο του πρώτου χρόνου της Lime στη Θεσσαλονίκη, ο Αντιδήμαρχος Βιώσιμης Κινητικότητας της πόλης, κ. Σωκράτης Δημητριάδης, δήλωσε: “Πρόκειται για έναν εναλλακτικό και σύγχρονο τρόπο μετακίνησης ο οποίος είναι φιλικός προς το περιβάλλον ενώ βοηθάει σημαντικά στην αποσυμφόρηση των δρόμων. Είμαστε θετικοί στη συνέχεια της λειτουργίας υπό προϋποθέσεις στην πόλη μας και συνεργαζόμαστε για την καλύτερη λειτουργία τους στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας.”

Για το δωρεάν ξεκλείδωμα οι χρήστες θα πρέπει να προσθέσουν τον κωδικό 1YThessaloniki στην εφαρμογή της Lime, μόνο την Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου και θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μια διαδρομή με δωρεάν ξεκλείδωμα όποια μέρα επιθυμούν μέχρι την Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου.

Τα ηλεκτρικά πατίνια της Lime διαθέτουν σύστημα GPS, ασύρματη τεχνολογία και αυτόματες κλειδαριές, και είναι διαθέσιμα σε όποιον κάνει λήψη της εφαρμογής της. Είναι ασφαλή και εύκολα στη χρήση, κινούνται με μέγιστη ταχύτητα 20 χλμ/ώρα, λειτουργούν με επαναφορτιζόμενη μπαταρία και επιτρέπονται για όσους έχουν συμπληρώσει τα 18 έτη.

Η χρήση των ηλεκτρικών πατινιών έχει υποστηριχθεί από τις τοπικές αρχές και την κοινότητα από την πρώτη μέρα εφαρμογής, καθώς θεωρήθηκε ως μια ουσιαστική, οικονομική και οικολογική λύση στο κυκλοφοριακό και τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος.

O Yaniv Goder, Γενικός Διευθυντής της Lime για την Ελλάδα, δήλωσε σχετικά “είμαστε κατενθουσιασμένοι με την υιοθέτηση των ηλεκτρικών πατινιών μας στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αγορές της Lime στην ΝΑ Ευρώπη. Συνεχίζουμε σταθερά τη συνεργασία μας με τον Δήμο, την Περιφέρεια και τους λοιπούς τοπικούς φορείς της πόλης για να παρέχουμε όλο και καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες και επισκέπτες της πόλης”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.