Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Newsletter
    • Αγγελίες
    • Σταθμοί Φόρτισης
    • Ποδηλατόδρομοι
    • Σχετικά με εμάς
    • Επικοινωνία
    Facebook Instagram YouTube
    GetElectricGetElectric
    • REVIEWS-TESTS
      • Accessories
      • e-bikes
      • e-cars
      • e-motorcycles
      • e-scooters
      • How-To
      • Φορτιστές
    • MICROMOBILITY
      • Ηλεκτρικά πατίνια
      • Ηλεκτρικά ποδήλατα
    • EVs
      • e-Cars
      • e-Motorcycles
      • e-Motorsport
      • eVTOL – Drones
      • Υδρογονοκίνηση
    • ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ-ΦΟΡΤΙΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΑ
    • EVENTS
    • Newsletter
    • Αγγελίες
    • Σταθμοί Φόρτισης
    • Ποδηλατόδρομοι
    • Σχετικά με εμάς
    • Επικοινωνία
    GetElectricGetElectric
    Home»Featured»Δύο νέοι μεγάλοι ποδηλατόδρομοι στην Αθήνα (χάρτης)!
    Featured

    Δύο νέοι μεγάλοι ποδηλατόδρομοι στην Αθήνα (χάρτης)!

    Δημήτρης Σκιάννης25 Ιουνίου 2020Updated:25 Ιουνίου 20204 Mins Read
    Share Facebook Twitter Email
    Follow Us
    Google News Facebook Instagram YouTube
    Το GetElectric.gr είναι στο Google News!
    Ακολουθήστε το GetElectric.gr και ενημερωθείτε καθημερινά για τα νέα γύρω από την ηλεκτροκίνηση, το mobility και την μικροκινητικότητα!
    Add as preferred source on Google

    Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε την κατασκευήδύο μεγάλων ποδηλατοδρόμων στην Αθήνα. Τον ποδηλατόδρομο Γκάζι-Κηφισιά (τμήμα του μεγαλύτερου ποδηλατόδρομου Φάληρο-Κηφισιά) και τον ποδηλατόδρομο Κατεχάκη-Ευαγγελισμός μέσω της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης.

    Την κατασκευή 2 ποδηλατόδρομων ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης, κατά την εκδήλωση ποδηλατικής βόλτας που διοργάνωσε η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας στην πλατεία Κοτζιά,  μαζί με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και πλήθος αιρετών.

    Ο Υπουργός υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα των «πράσινων» μετακινήσεων για την Κυβέρνηση, υπενθύμισε ότι την ερχόμενη Παρασκευή, στις 5 Ιουνίου -που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος- ο Πρωθυπουργός, θα παρουσιάσει το κυβερνητικό σχέδιο της μετάβασης στην Ηλεκτροκίνηση με οικολογικό μπόνους για τους αγοραστές ηλεκτρικών ποδηλάτων. Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε χαρακτηριστικά:

    «Το ποδήλατο είναι το πιο οικολογικό μέσο μετακινήσεων και γι’ αυτό η Κυβέρνηση δεν μένει στα λόγια, προχωρεί με έργα. Πρώτα απ’ όλα την Παρασκευή ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα εξαγγείλει την πολιτική μας για την ηλεκτροκίνηση. Στην πολιτική αυτή περιλαμβάνεται ένα οικολογικό μπόνους για όσους αγοράζουν ηλεκτρικά οχήματα. Αυτό θα είναι πολύ ισχυρότερο για όσους αγοράσουν ηλεκτρικά ποδήλατα, γιατί θέλουμε να κάνουμε επί της ουσίας ένα άνοιγμα στα ποδήλατα.

    Επίσης, σήμερα θέλω να ανακοινώσω ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει γρήγορα δύο ποδηλατόδρομους στην Αθήνα: Έναν που είναι ημιτελής:  ο ποδηλατόδρομος από το Φάληρο μέχρι την Κηφισιά και φτάνει σήμερα μέχρι το Γκάζι. Θα χρηματοδοτηθεί λοιπόν από το Πράσινο Ταμείο η ολοκλήρωσή του, δηλαδή το τμήμα Γκάζι-Κηφισιά, προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ.

    Παράλληλα, θα κατασκευαστεί ένας άλλος ποδηλατόδρομος πάλι με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο με 3 εκατ. Ευρώ.Θα ξεκινάει από το σταθμό του μετρό στην Κατεχάκη και μέσω της Πολυτεχνειούπολης και της Πανεπιστημιούπολης θα καταλήγει στο σταθμό του μετρό στον Ευαγγελισμό.

    Προχωρούμε λοιπόν μπροστά με έργα και όχι με λόγια».

    Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε:

    «Ποδήλατο στην πόλη ως μέσο μετακίνησης και όχι μόνο ως μέσο αναψυχής. Η αυτοδιοίκηση, η Κεντρική Ένωση Δήμων παίρνει την πρωτοβουλία «6 για έξω», για να δώσουμε τον χώρο που θέλουμε για τον πεζό, για το ποδήλατο και χάρη στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας πλέον μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες για όλους μας για να ξαναδούμε τις πόλεις όπως θέλουμε, όπως τις ονειρευόμαστε. Πόλεις ανθρώπινες, πόλεις για να ζεις».

    Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε:

    «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση,  δήμαρχοι απ’ όλη την χώρα   είμαστε σήμερα εδώ για μια συμβολική κίνηση. Για να μπορέσουμε να δείξουμε πως υπάρχει ένας άλλος τρόπος ζωής, ένας διαφορετικός, καλύτερος  τρόπος ζωής. Η δικιά μου ευχή αλλά και  πεποίθηση : Αυτή να είναι η τελευταία συμβολική κίνηση. Του χρόνου, την Ημέρα του Ποδηλάτου να τη γιορτάσουμε πάλι όλοι εδώ μαζί στο Μεγάλο Περίπατο σε μια διαδρομή που θα φτάνει τα 7 χλμ., μια διαδρομή που θα απελευθερώσει 50 στρέμματα δημόσιου χώρου και  που μπορεί να αλλάξει την Αθήνα».     

    Ποδηλατόδρομος 1

     Φάληρο –  Γκάζι – Κηφισιά

    Ο εν λόγω ποδηλατόδρομος ανήκει σε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο διαδρομών ποδηλάτου, από τονΦαληρικό Όρμο έως και την Κηφισιά. Το έργο κρίνεται βασικής σημασίας για το λεκανοπέδιο Αττικής και αποτελεί μια από τις βασικές κατευθύνεις του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας που θεσμοθετήθηκε το 2014 και έχει μείνει ημιτελές αφού κατασκευάστηκε μόνο το νότιο τμήμα με μήκος διαδρομής 10 χλμ, δηλαδή το σκέλος «Φάληρο – Γκάζι».

    Το Βόρειο Τμήμα «Γκάζι – Κηφισιά», του οποίου την ολοκλήρωση ανήγγειλε σήμερα ο κ. Χατζηδάκης, ενώ διαθέτει ολοκληρωμένη μελέτη εφαρμογής – με τεύχη δημοπράτησης – έχει εξαγγελθεί πολλές φορές αλλά δεν εντάχθηκε σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

    Σήμερα, πλέον, ενταγμένο σε πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου με προϋπολογισμό 7.000.000€ βαίνει προς άμεση δημοπράτησή του με ολοκλήρωση -έκτοτε- σε 18-20 μήνες.

       

    Ποδηλατόδρομος 2

    Μετρό Κατεχάκη – Πολυτεχνειούπολη/Πανεπιστημιούπολη -Ευαγγελισμός

    Αφορά σε διαδρομή μορφής «πετάλου» που ξεκινάει από τον σταθμό Μετρό Κατεχάκη και διατρέχει το Πάρκο Γουδή, την Πολυτεχνειούπολη,  την Πανεπιστημιούπολη, το Πάρκο Ιλισίων και καταλήγει στο Σταθμό Μετρό Ευαγγελισμός. Το μήκος του ποδηλατοδρόμου είναι περίπου 10 χλμ., Με αυτόν τον σχεδιασμό  αξιοποιείται και συνδέται και ο υφιστάμενος ποδηλατόδρομος της Πολυτεχνειούπολης, μήκους περίπου 4 χλμ.

    Και αυτός  ο ποδηλατόδρομος αποτελείέργο βασικής σημασίας για το λεκανοπέδιο Αττικής καθώς προβλέπεται στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας που θεσμοθετήθηκε το 2014. Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι πλέον  ενταγμένο έργο σε Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου, με προϋπολογισμό 3.000.000€ και μετά τη δημοπράτησή του μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε 15 – 18 μήνες.

    αθήνα μικροκινητικοτητα ποδηλατοδρομοι
    Δημήτρης Σκιάννης

      Λάτρης της τεχνολογίας και της αυτοκίνησης από μικρή ηλικία, αρθρογραφώ σε tech media από το...μακρινό, πλέον, 2006. Το concept της ηλεκτροκίνησης με συνεπήρε από τη στιγμή που ανέβηκα για πρώτη φορά σε ηλεκτρικό πατίνι και μπήκα στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Κατά βάθος, όμως, θα είμαι πάντα λίγο "petrolhead"...

      ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

      Το 6ο Electric + Micro Mobility Forum έρχεται στις 1 Οκτωβρίου

      23 Ιουλίου 2026

      Το νομοσχέδιο για τα ηλεκτρικά πατίνια θα κριθεί από τους ίδιους τους πολίτες

      14 Ιουλίου 2026
      Add A Comment
      Leave A Reply Cancel Reply

      This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

      Εγγραφείτε στο newsletter
      * indicates required

      GetElectric
      Facebook Instagram YouTube
      © 2026 Getelectric.gr

      Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.