Η Yokohama Rubber Co., Ltd., ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την παραγωγή και τις πωλήσεις ελαστικών HLC (υψηλού φορτίου) για να καλύψει τις ανάγκες επιβατικών αυτοκινήτων βαρέως τύπου, όπως EVs και υβριδικά αυτοκίνητα με μπαταρίες υψηλής χωρητικότητας, καθώς και μεγάλα SUVs.

Ως απάντηση στην αύξηση του αριθμού των επιβατικών αυτοκινήτων βαρέως τύπου, για τα οποία τα τυπικά συμβατικά ελαστικά XL (με επιπλέον φορτίο)*1 δυσκολεύονται να διατηρήσουν υψηλή χωρητικότητα φορτίου και χαρακτηριστικά επιδόσεων, τα ελαστικά HLC καθιερώθηκαν ως ένα νέο μέγεθος ελαστικού για τα επιβατικά αυτοκίνητα στην κατηγορία προτύπων ETRTO*2, με μεγαλύτερη χωρητικότητα φορτίου από τα συμβατικά ελαστικά XL. Συγκρίνοντας τις χωρητικότητες των ελαστικών διαστάσεων 275/35R23, τα συμβατικά ελαστικά XL έχουν δυνατότητα φορτίου 900 kg (δείκτης φορτίου 104), ενώ τα ελαστικά HLC έχουν δυνατότητα φορτίου 1.000 kg (δείκτης φορτίου 108)*3. Τα ελαστικά HLC υποδεικνύονται με “HL” στην αρχή των περιγραφών μεγέθους.

Το ελαστικό HLC απαιτεί προηγμένη τεχνολογία για να διασφαλιστεί ο μειωμένος θόρυβος και η σταθερότητα χειρισμού, διατηρώντας παράλληλα υψηλή αντοχή στο φορτίο. Μέσω επαναλαμβανόμενων προσομοιώσεων αστοχιών που προκαλούνται από υψηλά φορτία, η Yokohama Rubber έχει αναπτύξει το ειδικό προφίλ για ελαστικά HLC, επιτυγχάνοντας μια ισορροπία μεταξύ αντοχής φορτίου και άλλων χαρακτηριστικών απόδοσης, με λιγότερη παραγωγή θερμότητας και καταπόνηση υπό υψηλά φορτία, σε σχέση με τα συνήθη ελαστικά.

Η Yokohama Rubber ανταποκρίνεται δυναμικά στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και μεγάλων SUVs, τα οποία έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, και για τον λόγο αυτό  αναπτύσσει ελαστικά προσαρμοσμένα στην υψηλή χωρητικότητα φορτίου και σε διάφορα άλλα χαρακτηριστικά οχημάτων αυτών των κατηγοριών.

Σύμφωνα με το νέο μεσοπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης, με την  ονομασία YΟΚΟΗAΜΑ  Transformation 2023 (YX2023), η YΟΚΟΗΑΜΑ στοχεύει στη μεγιστοποίηση των ποσοστών πωλήσεων των ελαστικών της με υψηλή προστιθέμενη αξία, δηλαδή της  εμβληματικής σειράς ADVAN, της σειράς  ελαστικών GEOLANDAR για SUV και φορτηγά, όπως  και  λοιπών χειμερινών ελαστικών. Μία από τις βασικές πρωτοβουλίες που υλοποιούνται στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής είναι η τοποθέτηση των ελαστικών ADVAN και GEOLANDAR ως μέρος του εργοστασιακού εξοπλισμού σε νέα αυτοκίνητα.

Η εταιρεία ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΑΕ, εισάγει και διανέμει τα υψηλής ποιότητας ελαστικά YΟΚΟΗΑΜΑ στην ελληνική αγορά, από το 1957. Περισσότερες πληροφορίες για τα ελαστικά Yokohama, είναι διαθέσιμες στο www.yokohama.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.