Μετά από αρκετούς μήνες εποικοδομητικών συζητήσεων με το Group Renault, η Nissan Motor Co., Ltd ανακοίνωσε σήμερα ότι, με την επιφύλαξη της έγκρισης του διοικητικού συμβουλίου της, έφτασε σε ένα σημαντικό ορόσημο διαβουλεύσεων  με τον Group Renault για τον καθορισμό νέων θεμελίων στη συνεργασία τους.

Η φιλοδοξία είναι να ενισχυθούν οι δεσμοί της Συμμαχίας και να μεγιστοποιηθεί η προστιθέμενη αξία,  για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη με μια προσέγγιση τριών σταδίων:

Επανακαθορισμός της συνεργασίας με επιχειρησιακά έργα υψηλής αξίας

Αυτός θα αποτελείται από βασικά έργα στη Λατινική Αμερική, την Ινδία και την Ευρώπη, τα οποία θα αναπτυχθούν στην λογική  3 διαστάσεων:  των αγορών, των οχημάτων και των τεχνολογιών.

Ενίσχυση της στρατηγικής ευελιξίας με νέες πρωτοβουλίες στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν οι εταίροι

  • Η Nissan θα επενδύσει στην Ampere, τον “καθαρό” σχήμα EV & Software που ιδρύθηκε από το Group Renault, με στόχο να γίνει στρατηγικός μέτοχος.

Ισορροπημένη διακυβέρνηση και “σταυροειδής” συμμετοχή για την ενίσχυση της επιτάχυνσης της λειτουργικής αποτελεσματικότητας

  • Η Nissan και το Group Renault θα διατηρήσουν 15% “σταυροειδή” μετοχική συμμετοχή, με σύναψη δέσμευσης “lock-up”, καθώς και υποχρέωση συμφωνίας “standstill”. Και τα δύο μέρη,  θα μπορούν να ασκούν ελεύθερα τα δικαιώματα ψήφου που συνδέονται με την άμεση συμμετοχή τους στο 15%, με ανώτατο όριο 15%.
  • Το Group Renault θα μεταβιβάσει το 28,4% των μετοχών της Nissan σε ένα Γαλλικό trust, όπου τα δικαιώματα ψήφου θα “παγώνουν” για τις περισσότερες αποφάσεις, αλλά τα οικονομικά δικαιώματα (μερίσματα και έσοδα από την πώληση μετοχών) θα εξακολουθούν να ωφελούν εξ ολοκλήρου τη Renault, έως ότου αυτές οι μετοχές πωληθούν.
  • Το Group Renault θα δώσει εντολή στον διαχειριστή του trust να πουλήσει τις μετοχές της Nissan που του έχουν ανατεθεί, εάν είναι εμπορικά εύλογο για το Group Renault, σε μια συντονισμένη και τακτική διαδικασία, αλλά δεν θα έχει καμία υποχρέωση να πουλήσει τις μετοχές εντός συγκεκριμένης προκαθορισμένης χρονικής περιόδου.
  • Για την συμφωνία εκχώρησης παροχών, αρμόδιο θα παραμείνει το συντονιστικό φόρουμ.

Οι συμφωνίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο των διαβουλεύσεων και η συναλλαγή παραμένει υπό την έγκριση των διοικητικών συμβουλίων της Nissan και της Renault.

Τα μέλη της Συμμαχίας σχεδιάζουν να προβούν σε ανακοίνωση, αμέσως μετά τις εγκρίσεις του διοικητικού συμβουλίου.

Προηγούμενο άρθροΑύξηση παραγωγής για τη νέα Rolls Royce Spectre
Επόμενο άρθροΗ VW θα εγκαταστήσει έως και 25.000 φορτιστές EV παγκοσμίως το 2023
Λάτρης της τεχνολογίας και της αυτοκίνησης από μικρή ηλικία, αρθρογραφώ σε tech media από το...μακρινό, πλέον, 2006. Το concept της ηλεκτροκίνησης με συνεπήρε από τη στιγμή που ανέβηκα για πρώτη φορά σε ηλεκτρικό πατίνι και μπήκα στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Κατά βάθος, όμως, θα είμαι πάντα λίγο "petrolhead"...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.