Μια νέα και πολύ “δυνατή” είσοδος στην ελληνική αγορά, στην κατηγορία των ηλεκτρικών πατινιών και σας την μεταφέρουμε πρώτοι, ως συνήθως! Πρόκειται για το Inmotion S1 Electric Scooter, το οποίο στοχεύει τη νευραλγική μικρομεσαία κατηγορία με decent specs και minimal, αλλά ποιοτική, σχεδίαση. Μέχρι να το δοκιμάσουμε πιο αναλυτικά, πάμε να δούμε μερικές πληροφορίες…

Κατασκευή και διαστάσεις

Το Inmotion S1 έχει σχετικά μεγάλο μήκος, με διαστάσεις 1264 x 1219.5 x 512mm (ξεδιπλωμένο). Ζυγίζει 24 Kg λόγω της μεγάλης του μπαταρίας, των τροχών και των αναρτήσεων εμπρός-πίσω. Μπορεί να υποστηρίξει αναβάτες έως 140 (!) Kg και είναι στεγανό κατά IP55. Έχει γίνει σημαντική προσπάθεια από την εταιρεία να προστατευθεί το πατίνι από το νερό και την υγρασία. Η μπαταρία είναι πλήρως στεγανή κατά IP67 και το πατίνι καθαυτό είναι προστατευμένο απόλυτα ακόμα και αν δεχθεί νερό υπό χαμηλή πίεση. Οι τροχοί είναι των 10″ με tubeless ελαστικά και το deck έχει μήκος 65cm και πλάτος 18cm.

Η ανάρτηση εμπρός είναι κλασική με διπλό πιρούνι και στο πίσω μέρος έχουμε δύο ελατήρια, κρυμμένα “μέσα” στο deck. Φυσικά το πατίνι αναδιπλώνεται για ευκολότερη μεταφορά και αποθήκευση. Στα “συν” η εφαρμογή της Inmotion που συνδέεται μέσω Bluetooth με το S1 και παρέχει αρκετές πληροφορίες, ακόμα και real-time, ενώ προσφέρει και ορισμένες χρήσιμες ρυθμίσεις.

Ένα εντυπωσιακό “gimmick” είναι ο μπλε φωτισμός κάτω από το deck, αλλά με “bonus” τα “φλας”! Το γυροσκόπιο του πατινιού αντιλαμβάνεται την κλίση αριστερά-δεξιά και αναβοσβήνει αυτόματα σε κόκκινο χρώμα, φωτίζοντας το δρόμο κάτω από το deck, αν θέλετε. Η οθόνη είναι ευκρινής, υπάρχουν 3 modes λειτουργίας, το εμπρός φως είναι διπλό, ενώ υπάρχει και πίσω κόκκινο φως, προφανώς.

Ισχύς και αυτονομία

Ο ηλεκτροκινητήρας του βρίσκεται στον πίσω τροχό και αποδίδει 1000W peak ισχύος (500W nominal). Έτσι μπορεί να ανεβαίνει σε κλίσεις έως και 30% σύμφωνα με την εταιρεία. Όσο για τα φρένα, έχουμε ταμπούρο εμπρός και το e-brake πίσω, επαρκή για ταχύτητες 25-30 Km/h.

Όσο για την αυτονομία του, το Inmotion S1 έχει μια μπαταρία των 675 Wh (54V-12,5Ah). Αυτή είναι ικανή να του προσφέρει έως και 95 Km αυτονομίας (με 25 Km/h σε ευθεία), υπέρ-αρκετή για τις καθημερινές σας μετακινήσεις. Η μπαταρία επαναφορτίζεται σε περίπου 7 ώρες (φορτιστής 1,8A). Ωστόσο, υπάρχουν δύο υποδοχές φόρτισης. Έτσι, με δύο φορτιστές ταυτόχρονα, η φόρτιση ολοκληρώνεται σε 3,5 ώρες.

Διάθεση και τιμή στην Ελλάδα

Το Inmotion S1 θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην ελληνική αγορά μέσω της Ecodrome, έναντι €999 για την αρχική περίοδο διάθεσής του. Η Ecodrome είναι και ο επίσημος διανομέας των ηλεκτρικών πατινιών της Minimotors (Dualtron, Speedway κ.λπ.) στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων brands ηλεκτρικών οχημάτων (Nami, Tromox, Rovoron κ.λπ.).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.