Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Newsletter
    • Αγγελίες
    • Σταθμοί Φόρτισης
    • Ποδηλατόδρομοι
    • Σχετικά με εμάς
    • Επικοινωνία
    Facebook Instagram YouTube
    GetElectricGetElectric
    • REVIEWS-TESTS
      • Accessories
      • e-bikes
      • e-cars
      • e-motorcycles
      • e-scooters
      • How-To
      • Φορτιστές
    • MICROMOBILITY
      • Ηλεκτρικά πατίνια
      • Ηλεκτρικά ποδήλατα
    • EVs
      • e-Cars
      • e-Motorcycles
      • e-Motorsport
      • eVTOL – Drones
      • Υδρογονοκίνηση
    • ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ-ΦΟΡΤΙΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΑ
    • EVENTS
    • Newsletter
    • Αγγελίες
    • Σταθμοί Φόρτισης
    • Ποδηλατόδρομοι
    • Σχετικά με εμάς
    • Επικοινωνία
    GetElectricGetElectric
    Home»EVs»Έρχονται αλλαγές στο Κινούμαι Ηλεκτρικά
    EVs

    Έρχονται αλλαγές στο Κινούμαι Ηλεκτρικά

    Δημήτρης Σκιάννης16 Ιουνίου 20212 Mins Read
    Share Facebook Twitter Email
    Follow Us
    Google News Facebook Instagram YouTube
    κινουμαι ηλεκτρικά
    Το GetElectric.gr είναι στο Google News!
    Ακολουθήστε το GetElectric.gr και ενημερωθείτε καθημερινά για τα νέα γύρω από την ηλεκτροκίνηση, το mobility και την μικροκινητικότητα!
    Add as preferred source on Google

    Το πρόγραμμα επιδοτήσεων Κινούμαι Ηλεκτρικά του ΥΠ.ΕΝ. θα επεκταθεί και μέσα στο 2022 και το 2023, ενώ έρχονται οι πολυαναμενόμενες αλλαγές που θα βοηθήσουν περισσότερο κυρίως τα νομικά πρόσωπα, αν και το καλοκαίρι θα “χαθεί”, εν τέλει.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του imerisia.gr, τα νέα μέτρα που θα έρθουν με τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του προγράμματος τον Σεπτέμβριο θα είναι:
    1. Κατάργηση της υποχρέωσης εξαγοράς του οχήματος στη λήξη της περιόδου χρονομίσθωσης (leasing), που ήταν 36 μήνες.
    2. Αύξηση του επιτρεπόμενου αριθμού οχημάτων να λάβουν επιδότηση, από 3 (ή 6 σε νησιωτικές περιοχές) σε 10 συνολικά για τα νομικά πρόσωπα.
    3. Παρέχεται η δυνατότητα να αποσύρεται όχι μόνο ένα, αλλά ίσος αριθμός οχημάτων με τα αιτούμενα προς επιδότηση οχήματα (για παράδειγμα εάν μια εταιρεία επιλέξει 2 μηχανάκια και 2 αυτοκίνητα, θα μπορεί να αποσύρει 2 μηχανάκια και 2 αυτοκίνητα και να ωφελείται από το bonus απόσυρσης συνολικά με 2×500+2×1.000=3.000 € επιπλέον).
    4. Αυξάνεται το ποσό επιδότησης στα ταξί σε 13.000 από 10.500 ευρώ και για τα υβριδικά σε 10.500 από 8.000 ευρώ.
    5. Θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα επιδότησης με 40% της αξίας για ποδήλατα (έως 10) και για εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στους κλάδους της ενοικίασης ποδηλάτων, τουρισμού και διανομής φαγητού κατ’ οίκον.
    6. Οι εταιρείες πλέον θα μπορούν να επιδοτούνται και για αγορά εγκατάσταση φορτιστή ηλεκτρικού αυτοκινήτου με 500 ευρώ.
    7. Θα αυξηθεί η επιδότηση για τα μικροαυτοκίνητα (τύπου L6 και L7) και τις μεγάλες μηχανές στο 20%, έως 800 ευρώ.

    Δείτε επίσης:

    Πως να υπολογίσετε την επιδότηση για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σκούτερ, ποδήλατο

    Μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί στο Κινούμαι Ηλεκτρικά, 1.100 αυτοκίνητα σε 10 μήνες, από τα οποία τα 630 σε φυσικά πρόσωπα, ενώ τα 1.000 ήταν ΙΧ και τα 100 βανάκια και ταξί.

    Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο του προϋπολογισμού του προγράμματος είναι 100 εκατ. ευρώ για τα έτη 2021, 2022 και 2023, με σχεδιασμό τα 60 εκατ. ευρώ να απορροφηθούν φέτος. Μέχρι σήμερα έχει απορροφηθεί το 22% του φετινού προϋπολογισμού και τα νέα κίνητρα στοχεύουν στην επιτάχυνση του ρυθμού απορρόφησης των προγραμματισμένων για φέτος κονδυλίων.

    2022 2023 αλλαγές επιδοτηση κινουμαι ηλεκτρικά ΚΥΑ νομικά πρόσωπα
    Δημήτρης Σκιάννης

      Λάτρης της τεχνολογίας και της αυτοκίνησης από μικρή ηλικία, αρθρογραφώ σε tech media από το...μακρινό, πλέον, 2006. Το concept της ηλεκτροκίνησης με συνεπήρε από τη στιγμή που ανέβηκα για πρώτη φορά σε ηλεκτρικό πατίνι και μπήκα στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Κατά βάθος, όμως, θα είμαι πάντα λίγο "petrolhead"...

      ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

      Νέες επιδοτήσεις 1.066 δικαιούχων στο Κινούμαι Ηλεκτρικά 3

      29 Μαΐου 2026

      Ανακοινώθηκαν επίσημα τα κριτήρια για το κοινωνικό leasing ηλεκτρικού αυτοκινήτου

      20 Μαρτίου 2026
      Add A Comment
      Leave A Reply Cancel Reply

      This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

      Εγγραφείτε στο newsletter
      * indicates required

      GetElectric
      Facebook Instagram YouTube
      © 2026 Getelectric.gr

      Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.