Αρχική EVs Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση €3,5 εκ. για σταθμό ανεφοδιασμού Υδρογόνου στο Θριάσιο

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση €3,5 εκ. για σταθμό ανεφοδιασμού Υδρογόνου στο Θριάσιο

Προκειμένου να συμβάλει στην υλοποίηση ενός περιβαλλοντικά βιώσιμου δικτύου μεταφορών που θα συμβάλλει στην επίτευξη των φιλόδοξων στόχων στην Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υποστηρίξει 42 έργα με χρηματοδότηση άνω των 424 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη υποδομών εφοδιασμού με εναλλακτικά καύσιμα. Έχουν επιλεγεί στο πλαίσιο της διευκόλυνσης υποδομών εναλλακτικών καυσίμων (AFIF) του προγράμματος “Συνδέοντας την Ευρώπη” (CEF), που υποστηρίζει τις ευρωπαϊκές υποδομές μεταφορών.

Στο πλαίσιο του πέμπτου και τελευταίου γύρου επιλογής της πρώτης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του AFIF, για την οποία η προθεσμία υποβολής προτάσεων έληγε στις 7 Νοεμβρίου 2023, επιλέχθηκαν 42 έργα. Η χρηματοδότηση αυτή συνδυάζεται με χρηματοδότηση από μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να επιτευχθεί μεγαλύτερος αντίκτυπος των επιχορηγήσεων της ΕΕ.

Με την επιλογή αυτή, η AFIF θα υποστηρίξει περίπου 4.200 σημεία ηλεκτρικής επαναφόρτισης κατά μήκος του ευρωπαϊκού οδικού δικτύου TEN-T, 48 σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου για αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία και τον εξηλεκτρισμό των υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης σε 21 αερολιμένες.

Δυστυχώς μόλις 1 από τα έργα αφορά την Ελλάδα και είναι ένας σταθμός ανεφοδιασμού Υδρογόνου 350 bar στο Θριάσιο. Ο σταθμός θα εξυπηρετεί μέσα μαζικής μεταφοράς της περιοχής (λεωφορεία κ.ά.) τα οποία θα ανεφοδιάζονται με Υδρογόνο. Όπως βλέπουμε και στο σχετικό PDF, συντονιστής του project είναι η AVINOIL και η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ανέρχεται στα €3.575.525.

Μια νέα περίοδος υποβολής αιτήσεων είναι επί του παρόντος ανοικτή, για την οποία η προθεσμία λήγει στις 24 Σεπτεμβρίου 2024.

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram!

Δείτε επίσης:

Θεσμικό πλαίσιο για την υδρογονοκίνηση στην Ελλάδα

Πηγή: cinea.ac.europa.eu

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.