Με στόχο να κάνει τη ζωή των ανθρώπων στις πόλεις ευκολότερη, η FREENOW, το Super App Μετακίνησης πρωτοπορεί. Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22/9), η FREENOW ανακοινώνει τη συμβολή της στην προσπάθεια για την προώθηση βιώσιμων επιλογών μετακίνησης, δωρίζοντας συνολικά 90 βάσεις στάθμευσης ποδηλάτων, στρατηγικά τοποθετημένες στους Δήμους Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου Κρήτης, Αγίου Δημητρίου, Νέου Ηρακλείου και στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (O.A.K.A).

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας αποτελεί υπενθύμιση στη σημασία των βιώσιμων επιλογών μετακίνησης και η FREENOW αξιοποιεί αυτήν την ευκαιρία. Σε μια νέα έρευνα που διεξήχθη με το ινστιτούτο έρευνας αγοράς Kantar, το 86% των Ελλήνων δεν χρησιμοποιεί ποδήλατο λόγω έλλειψης των κατάλληλων υποδομών στην πόλη, ενώ, το 58% των ερωτηθέντων θα ήθελε να κινείται αποκλειστικά με ποδήλατα. Η FREENOW στηρίζει το κοινωνικό σύνολο αναπτύσσοντας έξυπνες λύσεις που επιτρέπουν την αποτελεσματική μετακίνηση, έχοντας παράλληλα σημαντικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Με τη δωρεά των βάσεων για στάθμευση ποδηλάτων η εταιρεία στοχεύει στην ενθάρρυνση και διευκόλυνση των πολιτών να χρησιμοποιούν περισσότερο το ποδήλατο αλλά και άλλες λύσεις μικροκινητικότητας. Οι βάσεις στάθμευσης ποδηλάτων είναι διαθέσιμες για όλους όσους έχουν προσωπικό ποδήλατο και επιθυμούν να το σταθμεύσουν, χωρίς κάποια χρέωση.

 

Για να τιμήσει αυτή τη σημαντική περίσταση, η Γενική Διευθύντρια της FREENOW Ελλάδας συναντήθηκε με τον αξιότιμο Συντονιστή Γενικό Διευθυντή του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (O.A.K.A) με αφορμή τη δωρεά, αναγνωρίζοντας την εξέλιξη του Ο.Α.Κ.Α ως ένα σημαντικό πόλο άθλησης, ψυχαγωγίας και αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης. Και οι δύο εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για αυτή τη συλλογική προσπάθεια και μοιράστηκαν ένα κοινό όραμα για τη δημιουργία ενός πιο φιλικού, προς το περιβάλλον, μέλλοντος για την πόλη. Αυτή η συνάντηση σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της πρωτοβουλίας της δωρεάς, με τις πρώτες 30 βάσεις στάθμευσης ποδηλάτων να τοποθετούνται στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α).

Η κ. Άσπα Τοπαλίδου, Γενική Διευθύντρια της FREENOW Ελλάδας σημειώνει: «Πιστεύουμε ότι η βιώσιμη κινητικότητα είναι κοινή ευθύνη και αυτή η πρωτοβουλία αναδεικνύει την αφοσίωση της εταιρείας στην προώθηση της θετικής αλλαγής στις αστικές μεταφορές. Είμαστε περήφανοι που η FREENOW συντελεί σε αυτή την προσπάθεια. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σκοπό να προσφέρουμε μία ακόμα μεγαλύτερη γκάμα υπηρεσιών μετακίνησης, μέσω πληθώρας λύσεων που θα καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες των επιβατών μας.»

Ο κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής, Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του Ολυμπιακού Συγκροτήματος Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α) δηλώνει: «Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές παροχές σε αθλητές, αθλούμενους και επισκέπτες. Μέσα από ανάλογες συνέργειες, το Ο.Α.Κ.Α. συνεχίζει την εξωστρέφειά του έχοντας ως στόχο να μεταμορφωθεί σε Ολυμπιακό Αστικό Πάρκο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη FREENOW και τη Γενική Διευθύντρια της FREENOW Ελλάδας, Άσπα Τοπαλίδου, για την πρόταση και τη δωρεά των 30 βάσεων στάθμευσης για ποδήλατα.»

Με βάση την έρευνα της FREENOW, 8 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι η βιώσιμη κινητικότητα πρέπει να ενθαρρύνεται περισσότερο. Η FREENOW οραματίζεται πόλεις που θα μπορούν να ακολουθούν τις ευρωπαϊκές τάσεις, ώστε οι χρήστες της εφαρμογής της στην Ελλάδα, να μπορούν στο σύντομο μέλλον να απολαμβάνουν την ευρεία γκάμα από εναλλακτικές μορφές μετακίνησης όπως ηλεκτρικά μηχανάκια, πατίνια και ποδήλατα, που προσφέρει σε άλλες χώρες.

Σχετικά με την έρευνα

Η έρευνα που αναφέρεται διενεργήθηκε τον Αύγουστο του 2023 από τη FREENOW σε συνεργασία με το ινστιτούτο έρευνας αγοράς Kanta και διεξήχθη σε περισσότερους από 4.000 Ευρωπαίους, συμπεριλαμβανομένων 500 από την Ελλάδα χρηστών της εφαρμογής FREENOW.

Προηγούμενο άρθροΤο “11ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές – ICTR2023” στο Ηράκλειο Κρήτης, 21 – 22 Σεπτεμβρίου 2023
Επόμενο άρθροΠωλήσεις ηλεκτρικών δικύκλων και microcars – Αύγουστος 2023
Λάτρης της τεχνολογίας και της αυτοκίνησης από μικρή ηλικία, αρθρογραφώ σε tech media από το...μακρινό, πλέον, 2006. Το concept της ηλεκτροκίνησης με συνεπήρε από τη στιγμή που ανέβηκα για πρώτη φορά σε ηλεκτρικό πατίνι και μπήκα στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Κατά βάθος, όμως, θα είμαι πάντα λίγο "petrolhead"...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.