Η υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας προχωρά, ίσως πιο αργά απ’ότι θα θέλαμε, αλλά σίγουρα γίνονται βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εξάπλωσή της, όμως, είναι οι υποδομές φόρτισης. Τόσο στην κατηγορία των κοινόχρηστων σταθμών φόρτισης, όσο και στων ιδιωτικών/ατομικών, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι και η προέλευση της ενέργειας που καταλήγει σε ένα ηλεκτρικό όχημα. Στο πλαίσιο αυτό, η Inergion, μέλος του ομίλου TESCO Group, έχει ήδη επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην κατηγορία των λύσεων φόρτισης για EVs, συνδυάζοντάς τες ιδανικά με την παροχή και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, για όσο το δυνατόν πληρέστερη ενεργειακή αυτονομία, εξοικονόμηση σε μια δυσμενή συγκυρία (ενεργειακή κρίση) και high-tech, αξιόπιστη φόρτιση EVs για ιδιώτες και επιχειρήσεις.

inergion ελλάδα φωτοβολταϊκά φορτιστές ac dc EV

Η Inergion ιδρύθηκε το 2018 ως θυγατρική του ομίλου TESCO, συνεχίζοντας την πετυχημένη δραστηριότητα ομίλου στη διανομή εξοπλισμού Φ/Β συστημάτων, που ξεκινά από το 2007. Η INERGION έχει παραδώσει σημαντικό όγκο φωτοβολταϊκών πλαισίων και μετατροπέων ισχύος για σημαντικά έργα κάθε κλίμακας στην ελληνική αγορά, με τη δυναμική της να διευρύνεται συνεχώς, εμπλουτίζοντας τους τομείς δραστηριοποίησης της και στην ηλεκτροκίνηση και στην αποθήκευση ενέργειας, έχοντας ήδη ξεπεράσει τους 500 πελάτες. Η εταιρεία παρέχει τα Φ/Β panels της LONGi Solar, του μεγαλύτερου κατασκευαστή προϊόντων μονοκρυσταλλικού πυριτίου παγκοσμίως και τους μετατροπείς ισχύος της αυστριακής FRONIUS.

Εγκατάσταση Φ/Β στη Δράμα (1,5 MWp)

Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο, όμως, είναι οι λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και δη αυτοκινήτων, που προσφέρει η Inergion. Πρόκειται για φορτιστές AC και DC που προορίζονται τόσο για οικιακή χρήση, όσο και για κοινή χρήση σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους. Η Inergion συνεργάζεται με τα brands ENSTO (Φινλανδία) και Delta Electronics (Ταϊβάν), των οποίων τους φορτιστές EVs διαθέτει και υποστηρίζει στην ελληνική αγορά.

Οικιακοί/SMB φορτιστές EVs

Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Ensto One και Ensto One Home, wallboxes με ισχύ από 3,6 έως 22 kW, με μία θέση φόρτισης (εξοδο), οι οποίοι ξεχωρίζουν για το σχεδιασμό και το smart connectivity που διαθέτουν, ενώ καλύπτονται με 3 χρόνια εγγύησης από την εταιρεία. Πιο minimal φιλοσοφίας αλλά με αυξημένες δυνατότητες είναι οι residential/small business λύσεις της Delta, όπως ο Delta MINI Plus και Delta Max Plus, με ισχύ 7,4 kW και 7,4-22 kW αντίστοιχα, υποστηρίζοντας και το πρωτόκολλο OCPP 1.6J, ενεργοποίηση μέσω RFID/NFC αλλά και V2G/V2X συνδεσιμότητα (ISO 15118).

inergion ελλάδα φωτοβολταϊκά φορτιστές ac dc EV
AC wallboxes έως 22 kW της ENSTO

Για κοινόχρηστους χώρους με ελεύθερη ή περιορισμένη πρόσβαση, η Inergion παρέχει και μεγαλύτερους σταθμούς AC, με επιδαπέδια ή επιτοίχια τοποθέτηση. Τα Ensto Chago wallboxes έρχονται σε δύο εκδοχές (EVB100 και EVB200) με παροχές έως και 2 x 22kW, απομακρυσμένη διαχείριση/έλεγχο, υποστήριξη RFID/NFC, OCPP 1.6J και V2G/V2X, με ενσωματωμένο μετρητή ενέργειας, εννοείται. Για τον υπεύθυνο/διαχειριστή του χώρου, λοιπόν, πρόκειται για αξιόπιστους, future-proof και εύκολα ελεγχόμενους σταθμούς φόρτισης, π.χ. για τους υπαλλήλους μιας εταιρείας, ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος ή αντίστοιχων περιπτώσεων. Οι Ensto Chago Pro EVF100 και EVF200 προσφέρουν τα ίδια πλεονεκτήματα αλλά σε form factor στήλης, με επιδαπέδια τοποθέτηση και προστασία IP54 και IK10 απέναντι σε νερό, σκόνη και φθορές/χτυπήματα, όπως και οι υπόλοιπες λύσεις της Ensto.

High-end AC και DC λύσεις

Για περιστάσεις που απαιτείται μια high-tech λύση AC φόρτισης με εξαιρετικό σχεδιασμό και δυνατότητα προβολής/ελέγχου μέσω οθόνης, στη γκάμα της εταιρείας υπάρχει ο Ensto Chago Media. Με εξόδους 2 x 22kW και διαγώνιο οθόνης 46″ ή 55″, ο Chago Media μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παροχή γενικών ή ειδικών πληροφοριών στο χρήστη, διαφημιστικούς σκοπούς αλλά και πολλά ακόμη, χάρη στο λειτουργικό σύστημα Linux ή Windows 10, προσφέροντας μεγάλη ευελιξία στον διαχειριστή του.

inergion ελλάδα φωτοβολταϊκά φορτιστές ac dc EV
DC φορτιστές έως 200kW της Delta

Τέλος, στον τομέα των DC φορτιστών υψηλής τάσης και ισχύος, η Inergion διαθέτει τρεις λύσεις της Delta. Το Delta 25kW wallbox με 62Α μέγιστη ένταση ρεύματος (230V τάση)και όλα τα smart χαρακτηριστικά που έχουμε προαναφέρει. Τον στιβαρό Delta 75kW Slim με μέγιστη ένταση 125A (200-500V τάση) και δυνατότητα φόρτισης έως 3 ηλεκτρικών οχημάτων ταυτόχρονα (2 x DC 75kW + 1 x AC 22kW). Τέλος, τον πανίσχυρο Delta UFC200kW με ισχύ από 50 έως 200kW, ένταση ρεύματος 250-500A, τάση λειτουργίας 200-920V και δυνατότητα φόρτισης έως και 4 οχημάτων ταυτόχρονα (2 x DC και 2 x AC). Μπορείτε να επιλέξετε πρότυπα φόρτισης CCS αλλά και CHAdeMO (έως 62,5kW) και αποτελεί μια από τις κορυφαίες λύσεις της αγοράς στην κατηγορία των DC ταχυφορτιστών, καλύπτοντας τις ανάγκες κάθε EV της αγοράς.

Συνδυάζοντας τις λύσεις φόρτισης της Inergion με τα φωτοβολταϊκά panels, τους μετατροπείς και συσσωρευτές ενέργειας, ένας ιδιώτης, επαγγελματίας, δημόσιος ή ιδιωτικός οργανισμός, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες φόρτισης EVs ανεξαρτήτως περιβάλλοντος και περίστασης, με υψηλή αντοχή στο χρόνο από πλευράς hardware και software/connectivity, αλλά και όσο το δυνατόν πιο “πράσινη” ενέργεια. 

Δείτε τις λύσεις φόρτισης της Inergion εδώ

Δείτε τις λύσεις Φ/Β της Inergion εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.