Η πολιτεία της Καλιφόρνια ετοιμάζεται για την επιβολή προτύπων ελαστικών αντικατάστασης για EVs. Στόχος της, να διασφαλίσει ότι τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα που πωλούνται με “efficient” ελαστικά, θα έχουν πάντα αντίστοιχης απόδοσης ελαστικά.

Τα πρότυπα απόδοσης ελαστικών αντικατάστασης συζητούνται εδώ και καιρό, αλλά ενδέχεται να πλησιάζει η στιγμή της εφαρμογή τους. Αυτό έπειτα από τα δεδομένα που συγκέντρωσε η Επιτροπή Ενέργειας της Καλιφόρνια (CEC), η ρυθμιστική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία των προτύπων.

Η CEC ξεκίνησε την συλλογή δεδομένων τον Νοέμβριο του 2020. Προ εβδομάδων συνέστησε ένα πρότυπο για την μέγιστη αντίσταση κύλισης, μαζί με ένα σύστημα αξιολόγησης που θα βοηθήσει τους καταναλωτές να συγκρίνουν τη σχετική απόδοση των ελαστικών αντικατάστασης.

Το πρότυπο ορίζει μέγιστο συντελεστή αντίστασης κύλισης 9,0, που σύμφωνα με την CEC είναι το τρέχον σημείο αναφοράς του κλάδου. Αυτό το πρότυπο θα ισχύει για την πώληση νέων ελαστικών αντικατάστασης από την 1/1/2026. Ένας πιο αυστηρός στόχος (7,0) θα τεθεί σε ισχύ την 1/1/2028. Αυτοί οι στόχοι δεν θα επιτρέπεται να παρεμβαίνουν στην πρόσφυση στο βρεγμένο ή σε άλλα πρότυπα ασφαλείας.

Η CEC προτείνει επίσης ένα σύστημα αξιολόγησης για ελαστικά, με από 1 έως 5 αστέρια. Αν και τα ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης κοστίζουν περισσότερο, η Καλιφόρνια λέει οτι οι καταναλωτές μπορούν να εξοικονομήσουν μεταξύ $800-1.400 $ ανά σετ ελαστικών αντικατάστασης, χάρη στη μειωμένη κατανάλωση ενέργειας/καυσίμου.

Τα ελαστικά και οι τροχοί έχουν τεράστια επίδραση στην αυτονομία των EVs. Το επιπλέον βάρος τους είναι ακόμα ένας λόγος για την χρήση ειδικών ελαστικών. Η αθόρυβη λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα τους, επίσης. Επομένως είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι όταν έρθει η ώρα για αλλαγή ελαστικών, ο κάτοχος θα κάνει τη “σωστή” επιλογή. Αρκεί, φυσικά, να υπάρχει ποικιλία και ανταγωνισμός στην αγορά…

Γιάννης Τσομπάνογλου

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram!

Δείτε επίσης:

Ειδικά ελαστικά της Michelin για το Lexus LF-30 Electrified

Πηγή: GreenCarReports

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.