Η LG Electronics (LG) παρουσιάζει διάφανη κεραία για αυτοκίνητα στη CES 2024. Η διάφανη κεραία τύπου φιλμ της LG, η οποία εφαρμόζεται απευθείας στο γυαλί του οχήματος, σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον διάσημο Γάλλο κατασκευαστή γυαλιού, Saint-Gobain Sekurit. Η καινοτόμος νέα τεχνολογία  αναμένεται να υιοθετηθεί με ταχύτητα στον ταχέως εξελισσόμενο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της LG στην αγορά αυτή.

Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι έτοιμη για μία επανάσταση στον τομέα της συνδεσιμότητας και αυτός ο εκσυγχρονισμός απαιτεί ένα τηλεπικοινωνιακό περιβάλλον προηγμένης τεχνολογίας ικανό για ανταλλαγή δεδομένων σε πραγματικό χρόνος.

Σχεδιασμένη για συμβατότητα με διάφορους είδη γυαλιού και σχέδια οχημάτων, η διάφανη κεραία της LG θα είναι διαθέσιμη για τοποθέτηση πάνω στη γυάλινη επιφάνεια ή στο εσωτερικό της. Η εφαρμογή της κεραίας τύπου φιλμ εγγυάται αξιόπιστη τηλεπικοινωνία και παρέχει δυνατότητα επέκτασης για την αντιμετώπιση της αυξημένης κίνησης του δικτύου. Η τελευταία καινοτομία τηλεματικής της LG προσφέρει βελτιωμένη συνδεσιμότητα με υποστήριξη 5G, GNSS και Wi-Fi.

Η διάφανη κεραία μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα σε παρμπρίζ αυτοκινήτων ή σε γυάλινες οροφές. Αυτό σημαίνει ότι οι κατασκευαστές οχημάτων δεν χρειάζεται να κάνουν υποχωρήσεις στο σχεδιασμό, καθώς καταργείται η ανάγκη για ένα είδος χώρου για τη τοποθέτηση κεραίας. Η κεραία διαθέτει περισσότερες από 80 κατοχυρωμένες καινοτομίες με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας LG.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε την τεχνολογία smart glass με την τεχνολογία διάφανης κεραίας της LG», δήλωσε ο Thibaut Heitz, Διευθυντής Καινοτομίας και R&D της Saint-Gobain Sekurit. «Σε συνεργασία με την LG, ηγέτη στις λύσεις εξαρτημάτων οχήματος, είμαστε πρωτοπόροι στην τηλεπικοινωνία οχημάτων. Ο κοινός μας στόχος είναι να παρέχουμε ένα πλούσιο και μοναδικό περιβάλλον μέσα στο όχημα, κάνοντας πραγματικότητα το μέλλον της κινητικότητας».

«Η διάφανη κεραία που δημιουργήθηκε μέσω της στενής συνεργασίας μας με την Saint-Gobain Sekurit, είναι ένα προϊόν επόμενης γενιάς, που έχει αποδείξει την εξαιρετική της απόδοση στην επικοινωνία για εφαρμογές αυτοκινήτων μέσω δοκιμών σε οχήματα», δήλωσε ο Eun Seok-hyun, πρόεδρος της LG Vehicle component Solutions Company. «Ως παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της τηλεματικής και των λύσεων για την αυτοκινητοβιομηχανία, η LG έχει δεσμευτεί να εξελίσσει τις τεχνολογικές της δυνατότητες και να συνεχίσει να εισάγει νέες λύσεις στην εμπειρία κινητικότητας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.