Η θυγατρική της Renault, ονόματι The Future is Neutral, έχει ξεκινήσει την ανακατασκευή τριών εξαρτημάτων ηλεκτρικών αυτοκινήτων: Ανακατασκευάζει ηλεκτροκινητήρες, μπαταρίες και μονάδες ελέγχου ισχύος. Στο μέλλον οι πελάτες της Renault θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ νέων, αυθεντικών εξαρτημάτων και ανακατασκευασμένων, τα οποία είναι έως και 30% φθηνότερα.

Η The Future is Neutral είναι θυγατρική του ομίλου Renault, που ιδρύθηκε το 2022 με έμφαση στην ανακύκλωση. Η εταιρεία στοχεύει να γίνει ο ευρωπαϊκός ηγέτης στην κυκλική οικονομία για τα μηχανοκίνητα οχήματα μέχρι το 2030, όπως δηλώθηκε κατά την ίδρυσή της. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα εγκαινιάσει μια υπηρεσία after-sales για τον όμιλο Renault που θα περιλαμβάνει ανακατασκευασμένα εξαρτήματα για τα ηλεκτρικά οχήματά της.

Συγκεκριμένα, θα διαθέτει ανακατασκευασμένους ηλεκτροκινητήρες για τα Zoe, Twingo E-Tech, Kangoo E-Tech και Master E-Tech, μονάδες ελέγχου για τα Zoe και Kangoo E-Tech, καθώς και μπαταρίες για τα Zoe, Twingo E-Tech και Megane E-Tech. Η The Future is Neutral στοχεύει να επιτύχει από φέτος παραγωγική ικανότητα “άνω των 3.000 ανακατασκευασμένων εξαρτημάτων ετησίως”, στην μονάδα της στη Γαλλία.

Ωστόσο, το “κυκλικό οικοσύστημα” θα επεκταθεί πέρα από το Flins. Ο όμιλος Renault ανακοινώνει ένα “βιομηχανικό και συνεργατικό σύστημα για λύσεις κυκλικής οικονομίας από το Flins μέχρι την Προύσα στην Τουρκία και τη Σεβίλλη στην Ισπανία“. Οι τοποθεσίες αυτές θα αντικατοπτρίζουν τους τέσσερις στρατηγικούς πυλώνες (Re-trofit, Re-energy, Re-cycle and Re-start). Αυτό σημαίνει ότι η Renault δεν θέλει μόνο να ανακυκλώνει με τη στενή έννοια του όρου, αλλά και να ανακατασκευάζει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, να πραγματοποιεί επισκευές μπαταριών και να προωθεί την ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας (μέσω της κατάρτισης, της εκπαίδευσης κ.λπ.).

Σύμφωνα με τη Renault, κάθε χρόνο στην Ευρώπη περισσότερα από έντεκα εκατομμύρια οχήματα φτάνουν στο τέλος του κύκλου ζωής τους. Κάθε ένα από αυτά αποτελείται κατά περίπου 85% από ανακυκλώσιμα υλικά, κυρίως μέταλλα και πλαστικά.

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram!

Δείτε επίσης:

Ανακύκλωση μπαταριών EVs, ένα μείζον ζήτημα

Πηγή: Electrive

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.