Η Voi, ο μεγάλος πάροχος υπηρεσιών μικροκινητικότητας από τη Σουηδία, δημοσίευσε στοιχεία που αφορούν ατυχήματα με τα ηλεκτρικά της πατίνια και ποδήλατα. Τα στοιχεία αυτά δεν είναι ευρέως διαθέσιμα από όλους τους παρόχους, ακόμα, οπότε κάθε τέτοια ενημέρωση μας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.

Σύμφωνα με την εταιρεία, λοιπόν, σε σύνολο άνω των 120.000.000 διαδρομών μεταξύ 1/2021 και 12/2022, σε 11 χώρες, κατέγραψε 5,45 σοβαρά τροχαία ανά 1.000.000 Km. Το νούμερο δεν είναι απόλυτο, λοιπόν, αλλά αναφέρεται ως μια αναλογία. Γνωρίζοντας οτι η μέση διαδρομή με ηλεκτρικό πατίνι ή ποδήλατο στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης είναι περίπου 2-2,5 Km, μπορούμε να καταλήξουμε, κατά προσέγγιση, σε περίπου 1.300 σοβαρά ατυχήματα με ενοικιαζόμενο πατίνι ή ποδήλατο, από το στόλο της Voi.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε οτι η Voi βασίζεται στα ατυχήματα που ανέφεραν οι ίδιοι οι χρήστες στην εταιρεία. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται μικρά ατυχήματα που οι χρήστες δεν μπήκαν στη διαδικασία να αναφέρουν. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε οτι νοσοκομεία και αστυνομικές αρχές θα πρέπει να καταγράφουν τα συμβάντα αυτά και να μοιράζονται τα στοιχεία με τις εταιρείες και άλλες αρχές/οργανισμούς.

Οι μεγάλοι πάροχοι μικροκινητικότητας προσπαθούν αρκετά τα τελευταία χρόνια ώστε να βελτιώσουν την ασφάλεια μετακίνησης με τα οχήματά τους. Ωστόσο, εν τέλει, η κύρια ευθύνη είναι του ίδιου του αναβάτη, ώστε να οδηγεί προσεκτικά, να τηρεί τον Κ.Ο.Κ. και να αποφεύγει τις “κακοτοπιές”.

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram!

Δείτε επίσης:

Τα πρώτα πανευρωπαϊκά δεδομένα για ατυχήματα με πατίνια

Πηγή: Moveelectric.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.