Η Xiaomi Corporation ξεκινά την δραστηριοποίησή της στα έξυπνα ηλεκτρικά οχήματα μετά από επίσημη ενημέρωση στην αρμόδια αρχή του Χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ, Hong Kong Exchanges and Clearing(HKEX). Ο Lei Jun, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi, δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Μαρτίου του 2021, ότι η επιχείρηση θα λειτουργήσει ως θυγατρική της Xiaomi με συνολική επένδυση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ορίζοντα δεκαετίας. Ο Lei Jun θα λειτουργεί ταυτόχρονα ως Διευθύνων Σύμβουλος και της επιχείρησης έξυπνων ηλεκτρικών οχημάτων.

“Η απόφαση ελήφθη μετά από πολλούς κύκλους συζητήσεων μεταξύ όλων των συνεργατών της Xiaomi και αποτελεί το τελικό, μεγάλο επιχειρηματικό εγχείρημα της ζωής μου. Στοιχηματίζω την προσωπική μου υπόληψη και θα εργαστούμε σκληρά για το μέλλον του έξυπνου ηλεκτρικού οχήματος της Xiaomi. Είμαι αποφασισμένος να οδηγήσω την ομάδα μας στην μάχη για την επιτυχία του” δήλωσε ο Lei Jun. Επίσης, αποκάλυψε ότι τις τελευταίες 75 μέρες παρακολούθησε τη διεξοδική πορεία λήψης αποφάσεων της εκτελεστικής ομάδας της Xiaomi, όπως την αυστηρή και περιεκτική έρευνα για τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων – 85 συναντήσεις με περισσότερους από 200 εμπειρογνώμονες του κλάδου, 4 συζητήσεις εσωτερικής διαχείρισης και 2 συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου. Η συνεχής υποστήριξη και εμπιστοσύνη των Mi Fans στις αξίες της Xiaomi ήταν επίσης ένα στοιχείο που ώθησε την εταιρεία να λάβει την τελική απόφαση.

Η Xiaomi βρίσκεται στο απόγειο και έχει ήδη δημιουργήσει τα θεμέλια για να ανοίξει νέο έδαφος και να ξεκινήσει τη δημιουργία της επιχείρησης έξυπνων ηλεκτρικών οχημάτων. Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία, οι παγκόσμιες αποστολές της Xiaomi έφτασαν τα 146 εκατομμύρια, ανεβάζοντας την εταιρεία στο τοπ 3 παγκοσμίως. Οι πωλήσεις των premium έξυπνων κινητών ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια τεμάχια. Οι πωλήσεις των τηλεοράσεων στην Κινεζική αγορά ήταν στη κορυφή των πωλήσεων για 8 συνεχόμενα τρίμηνα. Και, με πάνω από 324.8 εκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές στη πλατφόρμα ΑΙοΤ της Xiaomi και 86.7 καθημερινούς χρήστες του XiaoAi AI Assistant, η εταιρεία συνεχίζει να ηγείται στον κλάδο του έξυπνου σπιτιού. Μέχρι το τέλος του 2020, η Xiaomi έχει αποθεματικό μετρητών ύψους 108 δισεκατομμυρίων RMB.

Σε εσωτερική επικοινωνία προς όλους τους εργαζομένους, ο Lei Jun δήλωσε πως η Xiaomi έχει σειρά από μοναδικά πλεονέκτημα για την παραγωγή αυτοκινήτων:

1. Τα έξυπνα ηλεκτρικά οχήματα έχουν μεταμορφώσει ριζικά τα επιχειρηματικά μοντέλα των παραδοσιακών κατασκευαστών αυτοκινήτων και η Xiaomi έχει βαθύτατη γνώση των μηχανισμών και συστημάτων υπηρεσιών ίντερνετ

2. Η Xiaomi κατέχει ευρεία εμπειρία στην ενοποίηση λογισμικού και υλικού και την πιο βαθιά γνώση παραγωγής στο κλάδο του ίντερνετ

3. H Xiaomi έχει ένα έξυπνο οικοσύστημα που είναι, αναλογικά, το πιο διαφοροποιημένο όσον αφορά στις προϊοντικές κατηγορίες, και το πιο ενεργό αναφορικά με συνδεδεμένους χρήστες

4. H Xiaomi κατέχει σειρά από σημαντικές τεχνολογίες που μπορούν να εφαρμοστούν στο κλάδο των έξυπνων οχημάτων

5. Η Xiaomi είναι ένα δυνατό brand με μεγάλο αριθμό χρηστών οι οποίοι εμπιστεύονται και στηρίζουν την εταιρεία

6. H Xiaomi έχει μεγάλο χρηματικό απόθεμα που της επιτρέπει να προχωρήσει δυναμικά στην επένδυση

“Τα έξυπνα ηλεκτρικά οχήματα είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές ευκαιρίες για την επόμενη δεκαετία και αντιπροσωπεύουν ένα ουσιώδες τμήμα του “smart living”. Η είσοδος σε αυτό τον κλάδο αποτελεί μια φυσική επιλογή για εμάς καθώς αποσκοπούμε στην ανάπτυξη του ΑΙοΤ οικοσυστήματος μας και την επιτυχία του στόχου μας, που είναι να μπορούν όλοι να απολαύσουν μια καλύτερη ζωή μέσα από την καινοτόμο τεχνολογία” δήλωσε ο Lei Jun.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.