Στη διάδοση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας θα συμβάλλει και η Βουλή των Ελλήνων καθώς ανακοίνωσε πως θα προσφέρει στους Βουλευτές του λεκανοπεδίου της Αττικής ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους.

Την ανακοίνωση έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ.Κώστας Τασούλας, στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, ουσιαστικά προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να επιλέξουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους.

Τα e-cars αυτά θα έχουν αυτονομία 200 Km και έτσι κρίνονται ιδανικά για τις μετακινήσεις των βουλευτών μέσα στο λεκανοπέδιο, ενώ για τα “εκτός έδρας” προφανώς θα προτιμούνται τα συμβατικά αυτοκίνητα που έχουν στη διάθεσή τους. Όσο για τη φόρτισή τους, η ΔΕΗ πληροφόρησε το προεδρείο της Βουλής πως προτίθεται να εγκαταστήσει σταθμό φόρτισης μέσα στο parking του Κοινοβουλίου.

Ωστόσο, τον υποχρεωτικό χαρακτήρα αυτής της παροχής ουσιαστικά ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του.

«Έχουμε έναν γερασμένο στόλο, ο οποίος πρέπει να ανανεωθεί -κατά προτίμηση- με αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων», δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης. “Θα έχουμε ένα συνολικό πρόγραμμα για να ανανεωθεί ο στόλος μας με αυτοκίνητα με χαμηλούς και μηδενικούς ρύπους”, συνέχισε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας πως και τα νέα αστικά λεωφορεία που θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα, θα είναι ηλεκτρικά.

Πηγή: Newsauto

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here