Η Uber, σε μια προσπάθειά της να γίνει πιο “πράσινη” και ειδικά στο Λονδίνο που επιβάλλει όλο και πιο αυστηρά μέτρα ενάντια στα ρυπογόνα οχήματα, ανακοίνωσε πως θα προσφέρει επιδότηση στους οδηγούς της για την αγορά ηλεκτρικών Nissan Leaf.

Η εταιρεία δήλωσε πως υπέγραψε συμφωνία με τη Nissan για τη δημιουργία ενός στόλου 2.000 ηλεκτρικών Leaf στη Βρετανία. Κυρίως, όμως, αυτά θα αφορούν το Λονδίνο, ενώ απώτερος στόχος της Uber είναι να διαθέτει μόνο ηλεκτρικά οχήματα στο στόλο της μέχρι το 2025.

Ο Δήμαρχος του Λονδίνου έχει επιβάλλει ημερήσιο τέλος ύψους £12,5 στους οδηγούς που κυκλοφορούν με “παλιά, ρυπογόνα” αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης, στη λεγόμενη “ζώνη πολύ χαμηλών ρύπων”. Επιπλέον, η αρχή TfL (Transport for London) έχει ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της Uber, με τη δεύτερη να έχει ασκήσει έφεση και να συνεχίζει τη δραστηριότητά της, μέχρι την τελική απόφαση των δικαστηρίων.

Το πλάνο της Uber για τον εξηλεκτρισμό του στόλου της έχει ξεκινήσει, πρακτικά, από το 2018, όταν η εταιρεία επέβαλε επιπλέον “φόρο” £0,15 ανά μίλι στους χρήστες της υπηρεσίας της, ώστε να χρηματοδοτήσει την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τους οδηγούς της.

Αυτό το μέτρο βοήθησε να συγκεντρωθούν πάνω από £80 εκ. έκτοτε και η Uber αναμένει το ποσό αυτό να φτάσει τα £200 εκ. μέσα στα επόμενα χρόνια. Φυσικά, οι χρήστες προτιμούν ηλεκτρικά Uber(s) από το 2018 και μετά (αύξηση 350%) ώστε να αποφύγουν το κόστος αυτό.

Το Nissan Leaf είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ηλεκτρικά της αγοράς και η αρχική του τιμή στο Ην.Βασίλειο είναι £26.345, ενώ η κυβέρνηση ήδη επιδοτεί την αγορά του με £3.500. Σε συνδυασμό με την έκπτωση της Uber (η οποία δε γνωρίζουμε ακόμα σε ποιό επίπεδο θα κυμανθεί) ίσως το Leaf να κοστίσει κάτω από £20.000 στους οδηγούς της.

Πηγή: CNBC

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.