Το GetElectric.gr δημιουργήθηκε με σκοπό να προωθήσει την ηλεκτροκίνηση στη χώρα μας, καθώς είναι ξεκάθαρο πως αποτελεί το “μέλλον”. Ωστόσο, αναγνωρίζουμε πλήρως τα μειονεκτήματα που την ταλαιπωρούν από τις απαρχές της μέχρι και σήμερα, έτσι προσπαθήσουμε να “συμπυκνώσουμε” τα υπέρ και τα κατά της σε ένα βίντεο, ελπίζοντας πως μπορεί να αποτελέσει την αρχή ενός διαλόγου γι’αυτήν.

Το βίντεο αναφέρεται κυρίως στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και όχι στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και τα e-scooters, αν και όλα όσα θα ακούσετε ισχύουν και για άλλες κατηγορίες ηλεκτρικών οχημάτων, υπό “κλίμακα” βέβαια.

Τα πλεονεκτήματα, κατά τη γνώμη μας, είναι αρκετά περισσότερα από τα μειονεκτήματα. Ωστόσο, τα δεύτερα είναι αυτά που δεν έχουν επιτρέψει στην ηλεκτροκίνηση να διαδοθεί ακόμη, αν και χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες κρατών και αυτοκινητοβιομηχανίας, δίνονται κίνητρα και ξεπερνώνται τα κυριότερα προβλήματα που κρατούν το κοινό διστακτικό. Επίσης, στην περίπτωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ένα μειονέκτημα είναι και το υψηλότερο κόστος τους σε σχέση με τα συμβατικά, αν και η πλάστιγγα αρχίζει να ισορροπεί ήδη.

Εδώ πρέπει να σταθούμε και στην “έκρηξη” των ηλεκτρικών πατινιών καθώς αποτελούν ένα εξαιρετικό μέσο “εισαγωγής” στην ηλεκτροκίνηση, το οποίο μπορεί με πολύ μικρό κόστος και ελάχιστο οικονομικό “ρίσκο” να δείξει στους χρήστες ποια είναι τα δυνητικά οφέλη αυτής. Και γι’αυτό θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα e-scooters, πέρα από το ότι αποτελούν ένα εξαιρετικά βολικό μέσο ατομικής μετακίνησης στην πόλη.

Αρκετά γράψαμε, λοιπόν! Τα υπόλοιπα στο video!

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News!

========================================

Χρήσιμα links:

http://theconversation.com/climate-explained-the-environmental-footprint-of-electric-versus-fossil-cars-124762

http://shrinkthatfootprint.com/electric-car-emissions

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.