Αρχική EVs e-Cars Ηλιακή φόρτιση για αυτοκίνητα από το Δήμο Ρεθύμνου!

Ηλιακή φόρτιση για αυτοκίνητα από το Δήμο Ρεθύμνου!

Ο Δήμος Ρεθύμνου είναι από τους πλέον δραστήριους στην Ελλάδα, όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση και την “καθαρή” ενέργεια. Έτσι, προχωρά στην εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, με την ενέργεια να προέρχεται -και- από μεγάλα φωτοβολταϊκά panels! Οι σταθμοί αυτοί θα βρίσκονται στο δημοτικό πάρκινγκ των Τεσσάρων Μαρτύρων και στο χώρο της μαρίνας ενώ κατασκευάζονται μέσα από σχετικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στο οποίο ο δήμος συμμετέχει ως εταίρος.

Όπως διαβάζουμε στο rethnea.gr, οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του επόμενου μήνα, ενώ εκτός από τα στέγαστρα προβλέπεται έξω από τους χώρους που στάθμευσης και η δημιουργία σταθμών φορτιστής ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Όπως ανέφερε μιλώντας στα «Ρ.Ν.», ο υπεύθυνος του τμήματος προγραμματισμού του Δήμου Ρεθύμνου Νίκος Βώβος, πρόκειται για μια δράση του δήμου που συμμετέχει στο έργο με τίτλος «Incircle», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α) και Εθνικούς Πόρους, εντάσσεται στον άξονα πρωτοβουλίας: «Προστασία των φυσικών πόρων και της πολιτισμικής κληρονομιάς» και στην θεματική ενότητα: «Βιώσιμος Τουρισμός» που προωθεί την ανάπτυξη του βιώσιμου και υπεύθυνου τουρισμού στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές των συμμετεχουσών χωρών της Μεσογείου.

Ειδικότερα τo εταιρικό σχήμα του έργου «Incircle» περιλαμβάνει, εκτός από το Δήμο Ρεθύμνης, και 14 εταίρους που εκπροσωπούν έξι χώρες της Μεσογείου. Με την υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, το έργο στοχεύει στη μείωση του αντίκτυπου των τουριστικών δραστηριοτήτων στο φυσικό περιβάλλον στις νησιωτικές, παράκτιες και αραιοκατοικημένες περιοχές της Μεσογείου, μέσα από την ανάπτυξη περιφερειακών πολιτικών και τη διαμόρφωση κοινών στρατηγικών μέτρων για την αποτελεσματική διατήρηση των φυσικών πόρων.

Ο Δήμος Ρεθύμνης, ως εταίρος του «Incircle» και ως Νησιωτικός Δήμος που υποδέχεται περισσότερους από 500.000 επισκέπτες ετησίως, υλοποιεί πιλοτική επιδεικτική δράση, η οποία επικεντρώνεται στους τρόπους αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον τομέα των μεταφορών και ειδικότερα στην ηλεκτροκίνηση.

Τα χαρακτηριστικά του έργου

Με το έργο αυτό, συνολικού προϋπολογισμού 85.000€, ο Δήμος Ρεθύμνης θα προμηθεύτηκε και εγκαθιστά:

– Δύο φωτοβολταϊκά στέγαστρα για στάθμευση οκτώ (8) οχημάτων και τεσσάρων (4) οχημάτων, αντίστοιχα.

– Ένα Σταθμό Φόρτισης για δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

– Διάταξη φόρτισης δέκα (10) ηλεκτρικών ποδηλάτων και πατινιών και παράλληλα,

– Θα υλοποιήσει τις απαραίτητες διαγραμμίσεις και θα τοποθετήσει σήμανση και ενημερωτικές πινακίδες.

Τα οφέλη που θα αποκομίσει ο Δήμος και οι κάτοικοί του από το συγκεκριμένο έργο συνοψίζονται τα εξής:

– Τα στέγαστρα που θα τοποθετηθούν θα παράγουν την ενέργεια που απαιτείται για την κίνηση ενός ηλεκτρικού οχήματος για περίπου 225.000 χιλιόμετρα.

– Θα ενισχυθεί το κοινόχρηστο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

– Θα προωθηθεί η ηλεκτροκίνηση και θα ευαισθητοποιηθούν περαιτέρω οι δημότες σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας.

Πηγή: Rethnea

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.