Η LG Electronics (LG) υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την SoundHound AI Inc. (SoundHound), εταιρία με δραστηριότητα στις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στον τομέα της φωνής, για την ανάπτυξη προηγμένης τεχνολογίας λύσεων για τα επόμενης γενιάς συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας εντός οχημάτων (IVI).

Η συνεργασία θα αξιοποιήσει τα καινοτόμα συστήματα IVI της LG και την προηγμένη πλατφόρμα ΑΙ της SoundHound, η οποία παρέχει τη δυνατότητα ελέγχου με τη χρήση φωνής και προσφέρει άνεση στον οδηγό και τους επιβάτες.

Η προηγμένη πλατφόρμα ΑΙ της SoundHound βασίζεται στις τεχνολογίες Speech-to-Meaning® και Deep Meaning Understanding®. Αυτές οι τεχνολογίες επιτρέπουν την εξέλιξη της φωνητικής εμπειρίας, όπου οδηγοί και επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν φράσεις αντί απλών φωνητικών εντολών.

Η συνεργασία θα επιτρέψει, επίσης, στους χρήστες να επωφεληθούν από τις εμπορικές συνεργασίες της SoundHound, που σημαίνει ότι οδηγοί και επιβάτες θα μπορούν να πληρώνουν για βενζίνη, στάθμευση ή ακόμα και για να παραγγείλουν φαγητό απευθείας από τα οχήματά τους, χρησιμοποιώντας απλώς το μικρόφωνο και την infotainment οθόνη. Τέτοιες συναλλαγές «φωνητικού εμπορίου» θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους κατασκευαστές εξοπλισμού (OEM) να δημιουργήσουν νέες ροές εσόδων μέσω των συνδεδεμένων οχημάτων.

Η αναγνώριση φωνής αρχίζει να υιοθετείται ευρύτερα στην αυτοκινητοβιομηχανία, αφού αρχικά ήταν διαθέσιμη μόνο ως προαιρετική προσθήκη σε επιλεγμένα μοντέλα πολυτελών οχημάτων. Καθώς ενισχύεται η ασφάλεια και η ευκολία στη χρήση, η τεχνολογία φωνητικής τεχνητής νοημοσύνης θα επιτρέψει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να παρέχουν μια σειρά υπηρεσιών, που θα διευκολύνουν τους οδηγούς, ώστε να εκτελούν διάφορες εργασίες με τη χρήση της φωνής τους και χωρίς να παίρνουν τα μάτια τους από τον δρόμο. Η ευρύτερη εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας θα βελτιώσει -επίσης- οποιαδήποτε μετακίνηση ή ταξίδι για τους απλούς επιβάτες.

Καθώς η αγορά εικονικών βοηθών αναμένεται να αναπτυχθεί σημαντικά την επόμενη δεκαετία, περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες αναγνωρίζουν την ανάγκη να φέρουν χαρακτηριστικά αναγνώρισης φωνής στα συστήματα των οχημάτων τους. Για να ανταποκριθεί στην αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης και να αναπτύξει τη συγκεκριμένη τεχνολογία, η LG συνεργάστηκε με τη SoundHound. Οι δύο εταιρίες στοχεύουν να φέρουν καινοτόμες, νέες φωνητικές λειτουργίες και δυνατότητες στα συστήματα IVI επόμενης γενιάς της LG, για να αλλάξουν την εμπειρία εντός του οχήματος για μια καλύτερη ζωή.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη SoundHound και ανυπομονούμε να παρέχουμε νέες εμπειρίες εντός του οχήματος μέσω της απρόσκοπτης ενσωμάτωσης της πλατφόρμας φωνητικής τεχνητής νοημοσύνης στην τελευταία μας αρχιτεκτονική συστήματος IVI», δήλωσε ο Eun Seok-hyun, πρόεδρος της LG Vehicle component Solutions (VS). «Αυτή η συνεργασία θα μας επιτρέψει να ανταποκριθούμε καλύτερα στις ανάγκες των πελατών μας στην αυτοκινητοβιομηχανία και να δημιουργήσουμε καινοτόμες λύσεις που θα βοηθήσουν να διαμορφώσουμε το μέλλον της κινητικότητας».

«Η συμφωνία μας με την LG θα επιτρέψει σε κατασκευαστές αυτοκινήτων όλων των μεγεθών να προσφέρουν το είδος της φωνητικής ψυχαγωγίας, που οι χρήστες περιμένουν σε κάθε μέρος της ζωής τους», δήλωσε ο Keyvan Mohajer, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SoundHound. «Μπαίνουμε σε μια εποχή, όπου οι άνθρωποι αρχίζουν να περιμένουν να μιλούν σε συσκευές με τον τρόπο που μιλάνε μεταξύ τους και ότι αυτές οι αλληλεπιδράσεις θα είναι χρήσιμες. Αυτή η εμπειρία ενεργοποιείται από την πιο προηγμένη τεχνολογία φωνητικής τεχνητής νοημοσύνης».

Με έδρα τη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, η SoundHound είναι κορυφαία και καινοτόμα εταιρία στις λύσεις αναγνώρισης φωνής και επεξεργασίας φυσικής γλώσσας με βάση την τεχνητή νοημοσύνη. Δραστηριοποιείται σε διάφορους κλάδους, όπως ο ήχος, οι τηλεπικοινωνίες, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και η αυτοκίνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.