Το Παρίσι είναι αναμφισβήτητα η ευρωπαϊκή “πρωτεύουσα” των ηλεκτρικών πατινιών καθώς διαθέτει δεκάδες χιλιάδες ενοικιαζόμενα και ιδιόκτητα πατίνια που καθημερινά “οργώνουν” τους δρόμους του. Ωστόσο, η εκρηκτική αύξηση του αριθμού των ενοικιαζόμενων πατινιών γρήγορα δημιούργησε πρόβλημα στην πόλη και εν τέλει, οι δημοτικές αρχές αποφάσισαν να περιορίσουν αυστηρά των αριθμών των εταιρειών που θα έχουν άδεια λειτουργίας.

Εν τέλει, μόλις 3 άδειες έγιναν διαθέσιμες και οι ισάριθμοι νικητές του διαγωνισμού είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Lime, Tier και Dott. Η διαδικασία κράτησε 7 ολόκληρους μήνες και το Παρίσι είναι η πλέον προσοδοφόρα αγορά στην Ευρώπη για τις εταιρείες ενοικίασης πατινιών, οπότε οι νικητές έχουν κάθε λόγο να “πανηγυρίζουν”.

Από την άλλη πλευρά, η αμερικάνικη Bird βρίσκεται μεταξύ των “χαμένων”, καθώς τη θέση της κέρδισε η Lime (επίσης εκ των ΗΠΑ). Η Tier είναι γερμανική με έδρα το Βερολίνο ενώ η Dott έρχεται από την Ολλανδία. Αξίζει να αναφερθεί πως η Bird είχε ανακοινώσει πλάνα για 1.000 νέες θέσεις εργασίας στο Παρίσι, σε περίπτωση που κέρδιζε μια από τις άδειες.

Δείτε επίσης: “Άφαντα” τα πατίνια της Lime στην Αθήνα

Η απώλεια του Παρισιού για τη Bird είναι διπλό χτύπημα καθώς η εταιρεία έχει μεγάλες βλέψεις για την Ευρώπη. Πριν την καραντίνα είχε προχωρήσει στην εξαγορά της ευρωπαϊκής startup Circ, σε μια προσπάθεια μεγέθυνσης και εξάπλωσης στη Γηραιά Ήπειρο.

Πηγή: BusinessInsider

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.