Το σύστημα νέας γενιάς In-Vehicle Infotainment (IVI) της LG Electronics (LG) θα είναι διαθέσιμο στο νέο Renault Megane E-TECH Electric, το 2022. Το εκπληκτικό νέο όχημα, εξοπλισμένο με το προηγμένο σύστημα IVI της LG, «αποκαλύφθηκε» στο φετινό IAA MOBILITY, το μεγαλύτερο συνέδριο για mobility στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μόναχο της Γερμανίας.

Το software που τροφοδοτεί το σύστημα IVI αναπτύχθηκε από την LG σε συνεργασία με τη Renault και βασίζεται στο Google Android Automotive. Είναι το πρώτο λογισμικό που αναπτύχθηκε από την LG χρησιμοποιώντας το Scaled Agile Framework (SAFe), ένα σύνολο αρχών και διαδικασιών, που βοηθούν τους μεγάλους οργανισμούς να υιοθετούν ευέλικτες μεθόδους για την ανάπτυξη και την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, ταχύτερα. Το συγκεκριμένο software λειτουργεί ανεξάρτητα από το hardware του οχήματος, με στόχο να παρέχει μια ποικιλία λειτουργιών που διευκολύνουν τον χρήστη, όπως τη δυνατότητα ενημέρωσης του λειτουργικού συστήματος και τον απομακρυσμένο έλεγχο της κατάστασης φόρτισης του οχήματος.

Επιπλέον, το σύστημα IVI της LG είναι το πρώτο σύστημα που βασίζεται στο Android 10 και που έλαβε την πιστοποίηση Google Automotive Services (GAS). Η πλατφόρμα προσφέρει έξυπνες υπηρεσίες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και εύκολη πρόσβαση σε διάφορες εφαρμογές της Google, όπως το Google Assistant, το Google Maps και το Google Play μέσω της Κεντρικής Οθόνης Πληροφοριών (CID). Με την κομψή, διαισθητική οθόνη αφής και την άνετη εμπειρία χρήσης, το σύστημα αξιοποιεί τις αυξανόμενες δυνατότητες της LG, ως παρόχου λύσεων οχημάτων, καλύπτοντας τις διαφορετικές ανάγκες των σημερινών οδηγών και κάνοντας τα ταξίδια με το αυτοκίνητο πιο ευχάριστα.

Ως καινοτόμος συνεργάτης για το μέλλον του mobility, η  εταιρεία παροχής λύσεων για οχήματα της LG έχει κερδίσει τη φήμη του κορυφαίου προμηθευτή συστημάτων IVI και Advanced Driver-Assistance Systems (ADAS) παγκοσμίως, αντικατοπτρίζοντας τις πιο πρόσφατες εξελίξεις και τάσεις στο mobility. Η επιχειρηματική μονάδα επεκτείνει συνεχώς τις δυνατότητές της και την εμβέλειά της στην αγορά μέσω διαφόρων ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς του παρόχου συστημάτων φωτισμού και προβολέων αυτοκινήτων, ZKW Group, και της πρόσφατης κοινοπραξίας με τη Magna International για τη δημιουργία του LG Magna e-Powertrain, που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο.

«Τα ψηφιακά πιλοτήρια έχουν αλλάξει γρήγορα τον τρόπο με τον οποίο οι οδηγοί και οι επιβάτες αλληλοεπιδρούν με τα οχήματά τους, επιτρέποντας περισσότερη εξατομίκευση και βελτιωμένη άνεση», δήλωσε ο Thierry Cammal, Alliance Global Vice President Renault Software Factory. «Πιστεύουμε ότι η αδιάκοπη συνεργασία μας με την LG ήταν ζωτικής σημασίας, για να προσφέρουμε ένα εξαιρετικό Android πιλοτήριο για το Megane E-TECH Electric που παρουσιάστηκε στο IAA MOBILITY».

«Το νέο μας σύστημα IVI όχι μόνο ανταποκρίνεται, αλλά και υπερβαίνει την αυξανόμενη ζήτηση για σταθερές, προηγμένες και φιλικές προς τον χρήστη πλατφόρμες λογισμικού αυτοκινήτου», δήλωσε ο Δρ. Kim Jin-yong, πρόεδρος της εταιρείας LG Vehicle component Solutions. «Μέσα από τη συνεχή καινοτομία και συνεργασία με έμπειρους συνεργάτες όπως τη Renault, η LG δεσμεύεται να προσφέρει διαφοροποιημένες εμπειρίες οδήγησης και να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της ως πάροχος λύσεων για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.