Αποτελώντας ένα από τα πλέον προβεβλημένα θέματα στον τομέα της ενέργειας, τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρία (ESS ή BESS) παρέχουν μια σειρά δυνατότητων που συμβάλλουν πρωτίστως στη σταθερότητα του δικτύου, αλλά και την απελευθέρωση ενεργειακού χώρου με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη και αποδοτικότερη αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Με 27 χρόνια δυναμικής πορείας και περισσότερα από 405 GW εγκατεστημένης ισχύος* η Sungrow αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στη σχεδίαση, εξέλιξη και παραγωγή συστημάτων παραγωγής και διαχείρισης ενέργειας. Από το 2006, η Εταιρεία εστίασε και στα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, έχοντας επιτύχει σήμερα να αποτελεί και σε αυτό τον τομέα ηγέτιδα δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο, με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόνο το 2022 η Sungrow παρέδωσε 7,7GWh ESS, από οικιακά και βιομηχανικά συστήματα, έως έργα μεγάλης κλίμακας.

Έχοντας εξασφαλίσει κορυφαία επίπεδα αποδοτικότητας και ασφάλειας, με μηδενικά συμβάντα σε παγκόσμια κλίμακα, η Sungrow με στόχο την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης βελτιστοποιεί τα κρίσιμα για μια επένδυση ESS επίπεδα CAPEX και OPEX. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Δημήτρης Γαλανός, Country Manager της Sungrow για την Ελλάδα και Κύπρο: «Για την εταιρεία μας η απόλυτη ασφάλεια, αλλά και η κορυφαία αποδοτικότητα των συστημάτων μας ανέκαθεν αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αξίες. Με τα συστήματα ESS να αποτελούν βασικό στοιχείο για την αξιοποίηση των ΑΠΕ σε κορεσμένα δίκτυα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στη σταθερότητα τους, η Sungrow εστιάζει σε εκείνα τα στοιχεία που θα κάνουν όσο το δυνατόν ελκυστικότερη αυτή τη σημαντική επένδυση και κατ’ επέκταση θα επιταχύνουν την ενεργειακή μετάβαση σε Ελλάδα και Κύπρο.»

Ήδη, η εφαρμογή του καινοτόμου συστήματος υδρόψυξης, τόσο στο σύστημα PowerStack, ιδανικό για εφαρμογές C&I, όσο και στην οικογένεια PowerTitan που εξελίχθηκε για έργα μεγάλης κλίμακας, επέτρεψε πρωτόγνωρα επίπεδα ευελιξίας και απόδοσης, διατηρώντας χαμηλότερη διακύμανση στη θερμοκρασία των στοιχείων των μπαταριών και αποτέλεσμα μεγάλη διάρκειας ζωής και βελτιωμένη απόδοση φόρτισης – αποφόρτισης. Η εφαρμογή συστήματος τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) διασφαλίζει σε σταθερή βάση τα βέλτιστα επίπεδα ψύξης και λειτουργίας του συνόλου, αλλά και τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας για αυτό το σκοπό, συμβάλλοντας περαιτέρω στη μείωση του κόστους λειτουργίας και συντήρησης.

«Η Sungrow προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση όσον αφορά στη βελτιστοποίηση των CAPEX και OPEX των συστημάτων ESS. Για παράδειγμα η συμπαγής σχεδίαση και η υψηλή ενεργειακή πυκνότητα του PowerTitan2.0 επιτρέπουν ένα έργο χωρητικότητας 100MWh να απαιτεί μόλις 1.200τ.μ. ελεύθερου χώρου, ενώ η εντυπωσιακή αντιδιαβρωτική προστασία επιπέδου C5 διασφαλίζει την αντοχή του συστήματος σε βάθος χρόνου», σημείωσε ο κ. Γαλανός. «Παράλληλα τα συστήματα ESS της Sungrow παραδίδονται ήδη παραμετροποιημένα από το εργοστάσιο -σύμφωνα με τις ειδικές απαιτήσεις κάθε έργου- γεγονός που μειώνει σημαντικά το χρόνο παράδοσης και σύνδεσης, διασφαλίζοντας την ίδια στιγμή κορυφαίο επίπεδο αξιοπιστίας.»

Αποτελώντας βασικό πυλώνα στις προσπάθειες της ώστε να κάνει πράξη το όραμα της, “Clean Power for All”, η Sungrow επενδύει στην καινοτομία των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας ως μέσο απόδοσης, ασφάλειας, αλλά και βιώσιμης ανάπτυξης σε οικονομικό και περιβαλλοντολογικό επίπεδο. «Για εμάς στη Sungrow, η αξιοποίηση των καινοτόμων τεχνολογιών για την προμήθεια στους συνεργάτες μας λύσεων με κορυφαία απόδοση σε κάθε επίπεδο , αποτελεί ακόμα μια απόδειξη της εστίασης μας σε ένα ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον ενεργειακό τοπίο», συμπλήρωσε ο κ. Γαλανός.

*GW εγκατεστημένης ισχύος σε παγκόσμια κλίμακα έως και τον Ιούνιο του 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.