Το πόσο σημαντικά είναι τα φώτα πάνω σε οποιοδήποτε όχημα και ειδικότερα τα δίκυκλα, το έχουμε τονίσει πολλάκις στο παρελθόν. Ένα απλό φωτάκι, ναι, ακόμα και του… ενός ευρώ, μπορεί να σας σώσει από κάποιον απρόσεκτο ή κουρασμένο οδηγό που “δεν σας είδε”. Γιατί κάθε τέτοιο περιστατικό, συνήθως προκαλεί μεγάλο πόνο (ή ακόμα και χειρότερα…) στον αναβάτη, όχι στον οδηγό του τετράτροχου.

Ειδικά για τα ηλεκτρικά πατίνια που εκ κατασκευής έχουν τα πίσω φώτα τους χαμηλά, πάνω από την πίσω ρόδα, ένα επιπλέον φως σε ευδιάκριτο σημείο είναι ίσως το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο κάτοχός τους, πριν ξεκινήσει τις διαδρομές του. Λύσεις, υπάρχουν πολλές. Μπορεί να τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του κράνους του, με tie-wraps, velcro (χρατς-χρουτς), λαστιχάκι, να βιδωθεί κ.λπ. Μπορεί να τοποθετηθεί πίσω από το backpack που οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε για τη μεταφορά αντικειμένων με ένα πατίνι. Στα ποδήλατα η κατάσταση είναι πιο εύκολη καθώς όλα τα φωτάκια είναι σχεδιασμένα να τοποθετούνται κάτω από τη σέλα. Στα πατίνια, όμως, που στο δρόμο είναι συνήθως πιο δυσδιάκριτα από τα ποδήλατα, το φως είναι πολύ πιο απαραίτητο.

Έπειτα, έχουμε το φλας. Ως γνωστόν, τα ποδήλατα και τα πατίνια σπάνια διαθέτουν φλας με διακόπτες στο τιμόνι, ώστε ο αναβάτης να δείχνει την πρόθεσή του να στρίψει. Στα ποδήλατα η λύση είναι σχετικά εύκολη: Απλώς τείνουμε το χέρι μας αριστερά ή δεξιά για να δείξουμε οτι θα στρίψουμε. Έτσι ορίζει και ο ΚΟΚ, άλλωστε. Στα πατίνια, όμως, ξέρουμε πολύ καλά οτι τα δύο χέρια πρέπει να βρίσκονται πάντα στο τιμόνι. Η αποσταθεροποίηση είναι πολύ πιο εύκολη αν αφήσουμε το ένα χέρι, ειδικά σε κακό οδόστρωμα. Έτσι, το να “δείξουμε” με το χέρι οτι θα στρίψουμε, είναι πρακτικά ανέφικτο με ένα πατίνι. Ευτυχώς υπάρχουν στην αγορά πολλά φώτα LED με ενσωματωμένα φλας και remote στο τιμόνι!

Για όλους τους παραπάνω λόγους, το γνωστό μας www.e-patini.gr μας έδωσε όχι ένα, ούτε δύο αλλά… έντεκα διαφορετικά φώτα LED για ποδήλατο και πατίνι, τα οποία σας παρουσιάζουμε σε ένα video-megatest!

Όλα τα φώτα LED της δοκιμής θα τα βρείτε εδώ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.