Η Tesla δραστηριοποιείται ήδη επισήμως στην Ελλάδα εδώ και λίγους μήνες και μάλιστα ήδη ξεκίνησαν οι παραδόσεις των πρώτων οχημάτων σε όσους τα είχαν παραγγείλει. Πλέον, όμως, είναι γεγονός και οι πρώτοι Tesla SuperChargers στη χώρα μας!

Οι πρώτοι ταχυφορτιστές της εταιρείας μόλις εγκαταστάθηκαν στον χώρο parking του Golden Hall στην Αθήνα. Οι φωτογραφίες που έχει στη διάθεσή του το GetElectric.gr μας δείχνουν 6 ταχυφορτιστές της Tesla, ακόμα με τις… “ζελατίνες”. Με βάση τις φωτογραφίες, φαίνεται πως είναι η 2η γενιά ταχυφορτιστών της εταιρείας (και όχι η V3 οπως αναφέραμε νωρίτερα). Αυτό σημαίνει πως παρέχουν ισχύ έως 150KW ανά όχημα. Ενδεικτικά, στο Tesla Model S με τη μπαταρία των 85 KWh, χρειάζονται 20′ για να το γεμίσουν κατά το ήμισυ και 75′ για μια πλήρη φόρτιση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το δίκτυο SuperChargers της Tesla είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη, όπου επεκτείνεται με γοργούς ρυθμούς. Μάλιστα, η εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε πως θα μπορεί να χρησιμοποιείται και από μοντέλα που δεν είναι δικά της. Το δίκτυο ταχείας φόρτισης της εταιρείας είναι ένα από τα μεγάλα “όπλα” της απέναντι στους μεγάλους ανταγωνιστές της. Δείτε τις τοποθεσίες των φορτιστών της εταιρείας στην Ευρώπη πατώντας εδώ.

Δείτε τους νέους Tesla SuperChargers στο Golden Hall:

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here