Τα οχήματα θα πρέπει να είναι αμιγώς ηλεκτρικά, βιώσιμα από κάθε άποψη, πιο ευφυή από ποτέ και να υποστηρίζουν τον φυσικό διάλογο με τον οδηγό ώστε να προσφέρουν την οδηγική απόλαυση του μέλλοντος, όπως απέδειξε η BMW στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Και οι οδηγοί σύντομα θα μπορούν να βιώνουν αυτό το προηγμένο είδος προσωπικής μετακίνησης στο δρόμο με την BMW iX. Το νέο μοντέλο γιορτάζει την παγκόσμια πρεμιέρα του σε πραγματικές συνθήκες, σε έκδοση μαζικής παραγωγής ως το κεντρικό έκθεμα της BMW στη Σαγκάη και το λανσάρισμά του στην αγορά της Κίνας θα ακολουθήσει αργότερα, το 2021. Η νέα τεχνολογική ναυαρχίδα του BMW Group ενσαρκώνει την καινοτόμα δύναμη της εταιρείας στους τομείς σχεδίασης, ηλεκτροκίνησης, οδηγικής απόλαυσης, βιωσιμότητας, πολυτέλειας και συνδεσιμότητας.

Η BMW iX είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που φέρει το νέο λειτουργικό σύστημα Operating System 8 και την τελευταία γενιά του BMW iDrive, που μετατρέπει την αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος σε μία διαισθητική, προσωπική και συναισθηματική εμπειρία. Συγχρόνως, το Operating System 8 αποτελεί τη βάση για ομαλή ενσωμάτωση πρόσθετων ψηφιακών υπηρεσιών. Η συμβατότητά του με apps της Κινεζικής αγοράς είναι ένα ακόμα σημείο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που ενισχύει την παρουσία της BMW στην Έκθεση της Σαγκάης 2021. Άλλα ενδιαφέροντα εκθέματα είναι η ειδική έκδοση BMW Σειράς 7 Two-Tone – σε παγκόσμια πρεμιέρα – που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για πελάτες στην Κίνα και μία πρώτη γεύση από την αμιγώς ηλεκτρική BMW i4 σε έκδοση M Sport.

Το Auto Shanghai είναι από τις παγκοσμίως μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκθέσεις αυτοκινήτου και για μία ακόμα φορά προσφέρει μία συναρπαστική επισκόπηση των τελευταίων τάσεων και καινοτομιών της βιομηχανίας. Το διάστημα 21 – 28 Απριλίου 2021, κατασκευαστές αυτοκινήτων, προμηθευτές και πάροχοι υπηρεσιών από όλο τον κόσμο δίνουν το παρών στις αίθουσες του Εθνικού Εκθεσιακού & Συνεδριακού Κέντρου – National Exhibition and Convention Center (NECC) στην εμπορική πρωτεύουσα της Κίνας, παρουσιάζοντας νέα μοντέλα, προϊόντα και τεχνολογίες. Ένα event ανοιχτό για το κοινό, το Auto Shanghai 2021 πραγματοποιείται με την τήρηση αυστηρών υγειονομικών κανόνων και περιλαμβάνει εκτενή χρήση ψηφιακής τεχνολογίας.

Η BMW iX : ανοίγοντας τις πύλες σε μία νέα εποχή προσωπικής μετακίνησης.


Η φυσική παγκόσμια πρεμιέρα της BMW iX μυεί τους επισκέπτες του Auto Shanghai 2021 σε μία νέα εποχή προσωπικής μετακίνησης. Έχοντας αναπτυχθεί γύρω από το νέο, αρθρωτό επεκτεινόμενο toolkit του BMW Group, ως ένα σύγχρονο Sports Activity Vehicle (SAV), το νέο μοντέλο υιοθετεί μία προηγμένη φιλοσοφία σχεδίασης, βιωσιμότητας, οδηγικής απόλαυσης, ευελιξίας και πολυτέλειας. Η BMW iX είναι σχεδιασμένη από ‘λευκή κόλλα χαρτί’ με κύρια χαρακτηριστικά την ακρίβεια και το μινιμαλισμό. Συνδυάζει οδηγική απόλαυση μηδενικών ρύπων, τη σπορ ευελιξία που προσφέρει το ηλεκτρικό σύστημα AWD και μία αδιάψευστη αυτονομία με ένα προφίλ βιωσιμότητας. Αυτό καλύπτει ολόκληρο τον κύκλο ζωής του οχήματος – από την προμήθεια την πρώτων υλών, την παραγωγή, τη χρήση αλλά και την επακόλουθη ανακύκλωση.

Η BMW iX θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις όταν θα αρχίσει να πωλείται στη συνέχεια της χρονιάς. Οι ηλεκτροκινητήρες των BMW iX xDrive50 και BMW iX xDrive40 – όπως τα ηλεκτρονικά ισχύος, η τεχνολογία φόρτισης και οι μπαταρίες υψηλής τάσης – είναι επίσης προϊόν της τεχνολογίας BMW eDrive πέμπτης γενιάς. Αυτό σημαίνει ότι η ισχύς, η δυναμική, η αυτονομία και η απόδοση βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο. Το ηλεκτρικό σύστημα  τερακίνησης της BMW iX xDrive50 μεταφέρει μέγιστη ισχύ πάνω από 370 kW/500 hp στο δρόμο, προσφέροντας επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε λιγότερο από 5,0 δευτ., και πετυχαίνοντας ταυτόχρονα αυτονομία πάνω από 600 km και κατανάλωση ενέργειας κάτω από 21 kWh / 100 km στον κύκλο WLTP. Η BMW iX xDrive40 αποδίδει ισχύ πάνω από 240 kW/300 hp και ολοκληρώνει το σπριντ 0 – 100 km/h σε κάτι παραπάνω από 6,0 δευτ. Η αυτονομία της υπερβαίνει τα 400 km και η κατανάλωση είναι μικρότερη από 20,0 kWh / 100 km. (Όλες οι τιμές που αφορούν επιδόσεις, κατανάλωση ενέργειας και αυτονομίας είναι προκαταρτικές και βασίζονται στην τρέχουσα κατάσταση εξέλιξης του αυτοκινήτου.)

Όπως το ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης, έτσι και το ευέλικτο εσωτερικό του νέου αυτοκινήτου ταιριάζει στο χαρακτήρα ενός σύγχρονου SAV. Η φιλοσοφία και η σχεδίαση της BMW iX είναι απόλυτα επικεντρωμένη στις ανάγκες των επιβατών. Το αυτοκίνητο έχει εξελιχθεί από μέσα προς τα έξω. Το εσωτερικό προσφέρει καινοτόμες επιλογές για αξιοποίηση του χρόνου κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού – με τους επιβάτες να μπορούν συγχρόνως να απολαμβάνουν νέα επίπεδα χαλάρωσης, ασφάλειας, προστασίας και ένα νέο είδος πολυτέλειας.

Το νέο πακέτο τεχνολογικών εργαλείων ( toolkit ), που κάνει το ντεμπούτο του στην BMW iX, υποστηρίζει επίσης σημαντικές εξελίξεις στους τομείς συνδεσιμότητας και ψηφιακών υπηρεσιών. Για παράδειγμα, η τεχνολογία είναι σχεδιασμένη για να μπορεί να επεξεργάζεται 20 μεγαλύτερο όγκο δεδομένών συγκριτικά με τα υφιστάμενα μοντέλα. Και αυτό σημαίνει ότι επιτρέπει την επεξεργασία πολύ  περισσότερων δεδομένων αισθητήρων. Η τεχνολογία των αισθητήρων είναι επίσης ισχυρότερη από ποτέ. Η BMW iX είναι συμβατή με 5G, που επιτρέπει ταχεία και αξιόπιστη μεταφορά μεγάλων όγκων δεδομένων μεταξύ του οχήματος και BMW Cloud.

Νέο BMW iDrive με ομαλή ενσωμάτωση ψηφιακών υπηρεσιών της Tencent.


Η νέα γενιά του BMW iDrive βασίζεται σε μία ολοκληρωμένη, έξυπνη, πολυαισθητηριακή εμπειρία προσαρμοσμένη στον οδηγό. Ένας φυσικός διάλογος  δημιουργείται ανάμεσα στο χρήστη και το αυτοκίνητό του με στόχο την ακριβή προσαρμογή όλων των λειτουργιών που ελέγχονται μέσω του BMW iDrive στις ανάγκες και προτιμήσεις του οδηγού, ανάλογα με τις συνθήκες.

Επί πολλά χρόνια, η BMW προσφέρει στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο εκτενή ενσωμάτωση ψηφιακών υπηρεσιών τρίτων μέσω του συστήματος iDrive. Εφαρμογές και υπηρεσίες ειδικές για κάθε αγορά έχουν επίσης ενσωματωθεί ομαλά στο λειτουργικό σύστημα του οχήματος. Ο τρόπος απεικόνισης και λειτουργίας θα είναι γνώριμος στους πελάτες από τα smartphones τους. Πέρα από τα προϊόντα της Apple και της Google, μπορούν επίσης να ενσωματωθούν apps της Κινεζικής αγοράς προερχόμενα από τοπικές πλατφόρμες. Η εισαγωγή του BMW Operating System 8 και η τελευταία γενιά του iDrive προάγει την ενσωμάτωση υπηρεσιών από την Κινεζική πλατφόρμα Tencent, ειδικότερα, σε ένα νέο επίπεδο.

Το Operating System 7 που υπάρχει στα τρέχοντα μοντέλα BMW ήδη επιτρέπει την ενσωμάτωση εφαρμογών από την Tencent που είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στην Κίνα. Το βασικό συστατικό εδώ είναι πλατφόρμα mini program της Tencent, που επιτρέπει την ομαλή ενσωμάτωση ψηφιακών υπηρεσιών στους τομείς επικοινωνίας, ταξιδιών, ψυχαγωγίας, infotainment, εκπαιδευτικής ψυχαγωγίας (edutainment) και gaming, στο λειτουργικό σύστημα του οχήματος. Νέα χαρακτηριστικά που παρουσιάζονται με την εισαγωγή της τελευταίας γενιάς του BMW iDrive περιλαμβάνουν την πρόσφατη ενσωμάτωση της υπηρεσίας ψηφιακής επικοινωνίας WeChat.

Όπως η πλατφόρμα mini program συνολικά, έτσι και η εφαρμογή WeChat είναι εγγενώς ενσωματωμένη στο BMW Operating System. Αυτό σημαίνει ότι οι λειτουργίες που περιλαμβάνονται στο WeChat app μπορούν να ελέγχονται με τρόπο πολύ φιλικό προς το χρήστη μέσω του συστήματος iDrive, και προβάλλονται στο BMW Curved Display με γνώριμο τρόπο. Το ποικίλο περιεχόμενο θα προβάλλεται ανάλογα με τις ανάγκες και τις συνθήκες στην οθόνη πληροφοριών ή στην οθόνη ελέγχου. Οι ατομικές λειτουργίες μπορούν να ενεργοποιούνται γρήγορα και διαισθητικά μέσω του μενού επιλέξιμων apps του λειτουργικού συστήματος.

Οι νέες ενσωματωμένες εφαρμογές της Tencent θα διατίθεται από το λανσάρισμα της BMW iX στην Κίνα. Οι πρώτες λειτουργίες του WeChat που μπορούν να χρησιμοποιούνται άνετα, εύκολα και με ασφάλεια στο αυτοκίνητο μέσω αυτών των εφαρμογών περιλαμβάνουν τηλεφωνικές κλήσεις WeChat, φωνητικά μηνύματα και διαμοιρασμό δεδομένων τοποθεσίας, τα οποία μπορούν να υιοθετούνται άμεσα ως προορισμός πλοήγησης. Πρόσθετες λειτουργίες και apps θα ενσωματωθούν στο BMW Operating System και θα ενημερώνονται μέσω της mini program platform της Tencent στο μέλλον. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα γενιά του BMW iDrive υπάρχουν εδώ.

Κομψή πολυτέλεια για την Κίνα: BMW Σειρά 7 Two  Tone.


Μία νέα ειδική έκδοση της BMW Σειράς 7 που ενσαρκώνει ένα μοναδικό συνδυασμό πολυτέλειας, δυναμισμού και αποκλειστικότητας αποκαλύπτεται για πρώτη φορά στο  Auto Shanghai 2021. Η BMW Σειρά 7 Two-Tone αποπνέει κομψότητα και γοητεία με τις αποχρώσεις Cashmere Silver metallic/Aventurine Red metallic. Το πολυτελές sedan βασίζονται στη 12-κύλινδρη BMW M760Li xDrive και θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό μόλις 25 αντιτύπων αποκλειστικά για πελάτες στην Κίνα.

Παράλληλα με την κινεζική εκδοχή της οδηγικής απόλαυσης BMW, οι επισκέπτες του Auto Shanghai 2021 έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τελευταία πρόταση για συγκινήσεις αγωνιστικού αυτοκινήτου σε καθημερινές συνθήκες – καθώς η BMW M GmbH παρουσιάζει τα νέα, σπορ μοντέλα υψηλών επιδόσεων στην πολυτελή μεσαία κατηγορία. Η BMW M3 Competition Sedan (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 9,8 – 9,6 l/100 km στον κύκλο WLTP, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 224 – 219 g/km in WLTP) και η BMW M4 Competition Coupé (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 9,8 – 9,6 l/100 km στον κύκλο WLTP, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 224 – 219 g/km στον κύκλο WLTP) θα λανσαριστούν προσεχώς στην Κίνα. Τα χαρακτηριστικά M του εξακύλινδρου εν σειρά κινητήρα 375 kW/510 hp που χρησιμοποιούν τα δύο μοντέλα, η τεχνολογία πλαισίου βελτιστοποιημένη με χρήση τεχνογνωσίας αγωνιστικού αυτοκινήτου και νέες επιλογές εξατομίκευσης προσφέρουν στους κατόχους μία μοναδική εμπειρία υψηλών επιδόσεων στην καθημερινότητά τους.

Μία πρώτη γεύση της BMW i 4 σε έκδοση M Sport.


Στο Auto Shanghai 2021, η BMW i4 θα προσφέρει μία πρώτη γεύση της BMW i4 σε έκδοση M Sport που θα διατίθεται στην Κίνα και σε άλλες αγορές.Η BMW i4 είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό τετράθυρο gran coupé, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2021. Ο συνδυασμός των κλασικών σπορ επιδόσεων BMW, της άνεσης σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων και της φιλοσοφίας βιωσιμότητας είναι μοναδικός στην κατηγορία. Η γκάμα της BMW i4 θα περιλαμβάνει μία σειρά εκδόσεων με αυτονομία έως 590 km στο κύκλο WLTP. Η BMW i4 αποδίδει ισχύ έως 390 kW /530 hp, με επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε τέσσερα δευτερόλεπτα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.