Η ηλεκτροκίνηση υιοθετείται με ταχύτατους ρυθμούς και οι υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων είναι απολύτως απαραίτητες για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών και επαγγελματικών οχήματων. Ήδη αρκετοί εταιρικοί στόλοι εξηλεκτρίζονται με αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα, μαζί με την απαραίτητη εγκατάσταση σταθμών φόρτισης EVs σε κοινόχρηστους χώρους, υπαίθριους και εσωτερικούς χώρους στάθμευσης, σε δημόσιες και ιδιωτικές εγκαταστάσεις. Μαζι με τους σταθμούς φόρτισης, όμως, έρχεται και η ευθύνη της ορθής επιλογής και εγκατάστασης φορτιστή από εξειδικευμένο τεχνικό, αλλά και η εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας τους.

Οι φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων χρησιμοποιούν υψηλή τάση (έως 800V σε ορισμένες περίπτωσεις) και παρέχουν ισχύ που συνήθως κυμαίνεται από 11 έως 100 και πλέον KW. Ως εκ τούτου, η ασφαλής εγκατάσταση και λειτουργία τους είναι εκ των ουκ άνευ για τους χρήστες τους αλλα φυσικά και τον διαχειριστή ή ιδιοκτήτη τους και του χώρου όπου βρίσκονται. Πιθανή αβλεψία κατά την εγκατάσταση και ρύθμιση του φορτιστή, ή ένας υποδέεστερης ποιότητας φορτιστής, μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία (στην καλύτερη των περιπτώσεων) αλλά και σε μεγαλύτερα προβλήματα ασφάλειας των χρηστών και του περιβάλλοντος χώρου. Η ηλεκτροκίνηση είναι κάτι το νέο, σχετικά, στη χώρα μας και λίγοι είναι οι επαγγελματίες μπορούν να διασφαλίσουν τη λειτουργία ενός σταθμού φόρτισης αυτή τη στιγμή.

Απαραίτητος και υποχρεωτικός ο έλεγχος και η πιστοποίηση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε ως διαχειριστές των φορτιστών και του χώρου όπου βρίσκονται είναι ο έλεγχος και η πιστοποίησή τους από εξειδικευμένο προσωπικό, με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Σε κάθε περίπτωση, η πιστοποίηση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων είναι υποχρεωτική δια νόμου με βάση το πρότυπο ΕΛΟΤ HD 60364, (ΦΕΚ 4654/Β/8-10-2021) και όλοι οι νέοι σταθμοί φόρτισης θα πρέπει να σχεδιάζονται, κατασκευάζονται, λειτουργούν και ελέγχονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζονται στο πρότυπο αυτό. Υπεράνω όλων, όμως, είναι η ασφάλεια των ανθρώπων που χρησιμοποιούν και εμπιστεύονται τους φορτιστές αυτούς, των πελατών, υπαλλήλων ή κατοίκων.

Η TÜV AUSTRIA Hellas, με την 28ετή εμπειρία της στην Ελλάδα, προσφέρει υπηρεσίες για τον ελέγχο και πιστοποίησης σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο, από απλούς οικιακούς φορτιστές μέχρι μεγάλες συστοιχίες υψηλής ισχύος φορτιστών σε επαγγελματικούς χώρους. Το εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της εταιρείας έχει ήδη επιθεωρήσει πλήθος εγκαταστάσεων φόρτισης σε Ελλάδα, Αλβανία, Τουρκία, Ρουμανία και Ιορδανία, διασφαλίζοντας, πάντα με τη χρήση των κατάλληλων εργαλείων μέτρησης και ελέγχου και με βάση τις ευρωπαϊκές και ελληνικές προδιαγραφές ασφάλειας.

Η εταιρεία είναι Διαπιστευμένος Φορέας Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Τεχνικών Ελέγχων από το Εθνικό (Ελληνικό) Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) και δεκάδες μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα την εμπιστεύονται για τον έλεγχο και την πιστοποίηση εγκαστάσεων, προϊόντων και υπηρεσιών αλλά και για την εκπαίδευση του προσωπικού τους.

Είτε, λοιπόν, είστε διαχειριστές ή ιδιοκτήτες ενός ή περισσότερων σταθμών φόρτισης, σε ιδιωτικούς ή δημόσιους χώρους, σε parking, πολυκατοικίες, πολυκαταστήματα, ξενοδοχειακές μονάδες ή πρατήρια υγρών καυσίμων, η TÜV AUSTRIA Hellas αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο και πιστοποίηση των εγκαταστάσεων αυτών ώστε αφ’ενός να είστε “future-proof” με βάση τα πλέον σύγχρονα πρότυπα, αφ’ετέρου να είστε σίγουροι για την ασφάλεια των χρηστών/πελατών σας.

Περισσότερες πληροφορίες για την πιστοποίηση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα βρείτε στο tuvaustriahellas.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.