Την Παρασκευή 21 Ιουλίου, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με την Ολυμπία Οδό, προτρέπουν όλους τους οδηγούς να κάνουν μια «στάση ασφαλείας» στο Pit Stop του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»  για ένα σύντομο έλεγχο του οχήματός τους, στο Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Μεγάρων (κατεύθυνση προς Πάτρα), από τις 15:00 μέχρι τις 19:00. Στο πλαίσιο της κοινής δράσης «Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια» οι οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ένα δωρεάν, πεντάλεπτο έλεγχο ασφαλείας από συνεργάτες του Ινστιτούτου.

Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να αφυπνίσει και να ενημερώσει τους οδηγούς σχετικά με τα βασικότερα σημεία ελέγχου του οχήματος και την αξία της πρόληψης, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου που οι οδικές μετακινήσεις είναι πιο συχνές.

Πιο συγκεκριμένα, οι οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να διενεργήσουν βασικούς ελέγχους στους υαλοκαθαριστήρες, τα καύσιμά τους, καθώς επίσης και να ενημερωθούν για τα διαθέσιμα σημεία ανεφοδιασμού. Ακόμη, θα πραγματοποιείται έλεγχος στα φώτα, τα φλας, την κατάσταση και φθορά των ελαστικών, την ισχύ του ελέγχου ΚΤΕΟ και το χώρο επιβατών για ελεύθερα αντικείμενα. Στο τέλος κάθε ελέγχου θα παραδίδεται στον οδηγό έντυπο «Δελτίο Φιλικού Ελέγχου» με τα αποτελέσματα και τυχόν παρατηρήσεις.

Το έντυπο αυτό θα του δίνει τη δυνατότητα να λάβει μέρος σε κλήρωση για:

  • 5 πομποδέκτες ΟΛΥΜΠΙΑ PASS Hybrid προ-φορτισμένους με 50€
  • 5 προπληρωμένες κάρτες AVIN των 50€
  • 5 μαθήματα elearning στην Οδική Ασφάλεια μέσω της πλατφόρμας www.roadsafetyacademy.eu του Ι.Ο.ΑΣ. αξίας έως €70/μάθημα
  • 3 backpack TotalEnergies αξίας €70/τμχ.

Παράλληλα, οι οδηγοί θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μαζί με τον καφέ τους ακόμα έναν καφέ δωρεάν, προσφορά από τα Flocafe.

Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν με άμεσο και βιωματικό τρόπο την αναγκαιότητα χρήσης της ζώνης για όλους τους επιβάτες, δοκιμάζοντας τον προσομοιωτή πρόσκρουσης του Ινστιτούτου που θα βρίσκεται στο σημείο. Επιπλέον θα υπάρχει ειδικός σταθμός ενημέρωσης όπου θα δίνονται πληροφορίες από εξειδικευμένο προσωπικό για την ορθή και ασφαλή χρήση των παιδικών καθισμάτων.

Την Παρασκευή κάνουμε ΟΛΟΙ μια Στάση για την Ασφάλειά μας, μια «Στάση Ζωής»!

Τη δράση υποστηρίζουν οι εταιρείες AVIN, BeSafe,TotalEnergies και FLOCAFE.

▸ Περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 210-8620150, www.ioas.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.