Στο πλαίσιο της πανελλαδικής ποδηλατοπορείας που διεξήχθη στις 2 Οκτωβρίου 2022, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας ταυτόχρονα, οι αναβάτες ποδηλάτων και ηλεκτρικών πατινιών της Αθήνας ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια κοινή πορεία. Πάνω από 200 πατίνια, ποδήλατα και λοιπά μέσα μικροκινητικότητας (μονόκυκλα, rollers, skates) συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής στην Πλατεία Συντάγματος, από όπου και ξεκίνησαν την προκαθορισμένη διαδρομή τους. Η πορεία οργανώθηκε από τις κοινότητες ποδηλατών Αττικής μαζί με τις κοινότητες χρηστών ηλεκτρικών πατινιών Αθήνας, με την στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας.

Στόχος της πορείας ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και των αρμόδιων φορέων ως προς τα πλεονεκτήματα και τις λύσεις που μπορεί να δώσει η μικροκινητικότητα κάθε είδους στο επιβαρυμένο, αστικό περιβάλλον, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αναβάτες, κυρίως εξαιτίας της έλλειψης υποδομών (ποδηλατόδρομοι, ποδηλατολωρίδες, σημεία στάθμευσης και κλειδώματος) και τους κινδύνους που αυτή δημιουργεί.

Η πορεία ξεκίνησε στην αρχή της Λεωφ. Βασ. Σοφίας, μπροστά από το Κοινοβούλιο, με ενδιάμεσες στάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου επιδόθηκαν επισήμως οι επιστολές διαμαρτυρίας και αιτημάτων της κοινότητας. Προορισμός ήταν το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όπου επίσης παραδόθηκε η αντίστοιχη επιστολή και εκεί κατέληξε η πορεία, προτού οι συμμετέχοντες πάρουν το δρόμο της επιστροφής προς το Σύνταγμα.

Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες και video που κατέγραψε ο “φακός” του GetElectric.gr, κατά τη διάρκεια της πορείας.

Photos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.