Το ότι τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν πολύ χαμηλότερο κόστος χρήσης (και συντήρησης, συνήθως) από τα συμβατικά, το γνωρίζετε καλά όσοι ήδη κινείστε με ένα EV. Παρά τις μεγάλες αυξήσεις στο κόστος ενέργειας, η ηλεκτροκίνηση παραμένει αισθητά πιο φθηνή από τις άλλες μορφές κίνησης, με βενζίνη ή ντίζελ. Πρακτικά, το μόνο πιο οικονομικό μέσο είναι… το απλό ποδήλατο! Κάτι που όμως δεν είναι κατάλληλο για όλους και για όλες τις περιοχές ή για όλες τις εποχές του χρόνου, δυστυχώς, ενώ απουσιάζουν και οι κατάλληλες υποδομές, ένα ζήτημα που φέρνουμε στο προσκήνιο σε κάθε ευκαιρία. Εν πάση περιπτώσει, ας επιστρέψουμε στο θέμα μας… πόσο φθηνή μπορεί να είναι η μετακίνηση με ένα ηλεκτρικό όχημα, ειδικά αν γίνεται με ατομικά μέσα;

Η φιλοσοφία της ατομικής μετακίνησης

Η μικροκινητικότητα και η βιώσιμη κινητικότητα δεν είναι απλά… fancy words που βρίσκονται στη μόδα. Είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία μετακίνησης που απομακρύνεται από την χρήση Ι.Χ. και στρέφεται στα πολλαπλά πλεονεκτήματα των δικύκλων κάθε είδους. Ηλεκτρικά πατίνια, ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά σκούτερ. Όλα αυτά απαιτούν αισθητά λιγότερη ενέργεια για να μετακινηθούν από ένα αυτοκίνητο, κάτι που μεταφράζεται και σε οικονομικό όφελος για τον χρήστη. Φυσικά, έχουν και άλλα πλεονεκτήματα, όπως τον “απεγκλωβισμό” από το μόνιμο, πλέον, μποτιλιάρισμα στις πόλεις αλλά και την πολύ εύκολη στάθμευση, σχεδόν οπουδήποτε. Χωρίς, φυσικά, να αποκρύπτουμε και τα όποια μειονεκτήματα της συμβίωσης με ένα τέτοιο όχημα.

Για τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, δημιουργήθηκε το παραπάνω video. Ένα video που θέλαμε να δημιουργηθεί νωρίτερα, αλλά οι συνθήκες το έφεραν τώρα. Έχει τον “catchy” τίτλο που βλέπετε, καθώς εν τέλει, η… “τσέπη” είναι αυτή που τραβά το ενδιαφέρον του κοινού. Αλλά το περιεχόμενό του είναι πολύ σημαντικότερο από μερικά ευρώ και μερικές κιλοβατώρες. Άλλωστε, όπως καταλαβαίνετε, στόχος του είναι να φτάσει και στα μάτια των όσων ακόμα δυσπιστούν απέναντι στην ηλεκτροκίνηση, αλλά και την ατομική μετακίνηση με ελαφριά δίκυκλα. Οι υπόλοιποι σίγουρα ξέρετε ήδη την πραγματικότητα, αλλά ένα χελιδόνι δεν φέρνει την Άνοιξη. Αν θέλουμε να αλλάξει σύντομα η κατάσταση προς το καλύτερο εντός των πόλεων, η λύση είναι μόνο μια. Το αυτοκίνητο στο σπίτι, όταν δεν είναι απαραίτητο. Είναι μια δύσκολη απόφαση, αλλά τα πλεονεκτήματα πολλά και οι περισσότεροι, όταν δοκιμάσουν τη ζωή με ένα δίκυκλο, δύσκολα γυρίζουν “πίσω”. Ειδικά με ένα ηλεκτρικό δίκυκλο!

Δείτε όλα τα reviews μας για ηλεκτρικά σκούτερ εδώ

Δείτε όλα τα reviews μας για e-bikes εδώ

Δείτε όλα τα reviews μας για ηλεκτρικά πατίνια εδώ

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ποδηλατόδρομοι παντού ώστε να μην κινδυνεύουμε οδηγώντας σε κεντρικούς δρόμους με κίνηση. Το λέω οδηγώντας καθημερινά σε πηγμένους δρόμους..
    Α και χώροι στάθμευσης φυλασσόμενοι ειδικά για ποδήλατα, πατίνια κλπ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.