Η Sungrow, ο κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος φωτοβολταϊκών inverters και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υπογραφή συμφωνίας προμήθειας και παροχής υπηρεσιών για ένα νέο έργο αποθήκευσης ενέργειας (ESS) με τη Nofar Energy. Το έργο θα κατασκευαστεί στο Stendal της Γερμανίας και θα χρησιμοποιεί το πλέον πρόσφατο BESS της Sungrow, το PowerTitan2.0, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, στην ημερίδα «Power Up Your Future – Sungrow PowerTitan2.0 Experience Day» στις 7 Μαρτίου 2024, στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Το καινοτόμο σύστημα της Sungrow αποτελεί βασικό στοιχείο αυτού του σημαντικού έργου, το οποίο θα παρέχει έως και 230MWh αποθήκευσης ενέργειας. Το υγρόψυκτο ESS PowerTitan2.0, θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στη Γερμανία, με το σύστημα να ενσωματώνει το Σύστημα Μετατροπής Ισχύος (PCS) 2,5MW και την μπαταρία 5MWh σε ένα ενιαίο συμπαγές container 20 ποδών. Η πρωτοποριακή του τεχνολογία όχι μόνο ενισχύει την αποδοτικότητα και την ασφάλεια, αλλά μειώνει επίσης σημαντικά τόσο τις κεφαλαιουχικές δαπάνες (CAPEX) όσο και τις λειτουργικές δαπάνες (OPEX).

ESS 2024
Sungen Signing
©Gareth Davies
07774899744
Capture Comms Ltd

Η ανάπτυξη των έργων ESS στην Ευρώπη προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Σύμφωνα με την S&P Global Commodity Insights προβλέπεται να εγκατασταθούν πάνω από 140 GW μεταξύ 2024 και 2030. Η Γερμανία έχει δεσμευτεί για την ενεργειακή μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ώστε το 80% της παραγωγής ενέργειας να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2030{1}. Τα έργα ESS αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη αυτού του στόχου, παρέχοντας αποδοτικότερη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και σταθερότητα του δικτύου.

«Το έργο αυτό αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο για τη Sungrow, καθώς εστιάζουμε στην παροχή ενεργειακών λύσεων τελευταίας τεχνολογίας», σημείωσε ο κ. Tzvi Ben David, Country Manager της Sungrow. «Η μακροχρόνια συνεργασία μας με τη Nofar Energy υπογραμμίζει την αφοσίωσή μας στην προώθηση καθαρών και αξιόπιστων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας. Η συνεργασία μας με τους συναδέλφους μας στην Ευρώπη όχι μόνο ενισχύει το δίκτυο υποστήριξής μας, αλλά και προσφέρει ισχυρές λύσεις για διεθνή έργα όπως αυτό στο Stendal της Γερμανίας».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με τη Sungrow και εκφράζουμε την ειλικρινή μας εκτίμηση στην ομάδα της Sungrow για τις προσπάθειές της στη διευκόλυνση αυτού του έργου. Η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική επέκταση του δικτύου προμηθευτών της εταιρείας μας, ιδιαίτερα στον τομέα των BESS.

Αυτή η σημαντική συμφωνία υπογραμμίζει τη συνεχή αναπτυξιακή μας πορεία, όπως αποδεικνύεται από τις πρόσφατες εκθέσεις μας. Τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε ξεκινήσει και θέσει σε λειτουργία με επιτυχία πάνω από 1 GW ηλιακών έργων σε έξι διαφορετικές χώρες, με εντυπωσιακές αποδόσεις. Επιπλέον, η Nofar κατέχει εξέχουσα θέση στον τομέα της αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, διαθέτοντας 1,1 GWh σε λειτουργία και υπό κατασκευή και ένα συνολικό χαρτοφυλάκιο αποθήκευσης 7,5 GWh.

Καθώς προχωράμε μπροστά, παραμένουμε προσηλωμένοι στη διατήρηση της επιταχυνόμενης δυναμικής ανάπτυξής μας, αξιοποιώντας παράλληλα την τεχνογνωσία μας στον τομέα των BESS για την επίτευξη υψηλής απόδοσης», σημείωσε ο πρόεδρος της Nofar Energy, Ofer Yannay.

Η σειρά συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας PowerTitan, έχει ήδη επιτύχει εντυπωσιακές παραδόσεις, οι οποίες μόνο για το 2023 ξεπερνούν τις 10,5 GWh παγκοσμίως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.