Όπως γνωρίζετε, ο πρώτος κύκλος του προγράμματος επιδοτήσεων Κινούμαι Ηλεκτρικά έχει ολοκληρωθεί από τις 31/12/2021. Επιπλέον, το ΥΠΕΝ έχει ήδη ανακοινώσει πολλές από τις αλλαγές που πιθανότατα θα έχει ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος, μπορείτε να τις δείτε εδώ. Τι γίνεται, όμως, με το διάστημα από 1/1/2022 μέχρι την ΚΥΑ και το ΦΕΚ που θα επισημοποιήσουν το νέο Κινούμαι Ηλεκτρικά;

Το ΥΠΕΝ έχει ανακοινώσει οτι θα υπάρξει αναδρομική ισχύς για όσους αγοράσουν επιδοτούμενο ηλεκτρικό όχημα από 1/1/2022 μέχρι και την επίσημη ισχύ του νέου προγράμματος. Εν ολίγοις, στη θεωρία μπορείτε να αγοράσετε ακόμα και σήμερα το όχημα που σας ενδιαφέρει και όταν ανοίξει η ανασχεδιασμένη πλατφόρμα στο https://kinoumeilektrika.gov.gr, θα μπορείτε να υποβάλλετε τα δικαιολογητικά σας. Εμείς, πάντως, σας επιστούμε την προσοχή ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Αναγνώστης του GetElectric.gr σε επικοινωνία του με το νέο helpdesk του Κινούμαι Ηλεκτρικά (2131513767), όσον αφορά την αναδρομική ισχύ του προγράμματος, έλαβε μια αναπάντεχη απάντηση. Όσες αγορές εξοφληθούν από 1/1/2022 μέχρι και την επίσημη ισχύ του β’ κύκλου του προγράμματος (Απρίλιος), ίσως δεν επιδοτηθούν, καθώς κάτι τέτοιο είναι “υπό εξέταση”. Επικοινωνήσαμε κι εμείς με το helpdesk και δυστυχώς δεν λάβαμε σαφή απάντηση ως προς την αναδρομικότητα.

Το GetElectric.gr έχει υποβάλει γραπτώς σχετικό ερώτημα στο ΥΠΕΝ και μόλις έχουμε νεότερα θα σας ενημερώσουμε. Σε κάθε περίπτωση, η σχετική ΚΥΑ που αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες θα μας λύσει πολλές απορίες.

Update: 1/3/2022:

Το ΥΠΕΝ απάντησε στο ερώτημά μας όσον αφορά τα παραπάνω, ανταποκρινόμενο άμεσα. Η αναδρομικότητα αυτή τη στιγμή είναι μια σύνθετη κατάσταση, καθώς εξετάζεται από το Υπουργείο Οικονομικών. Εν ολίγοις, όσοι έχουν ήδη εξοφλήσει μέχρι 31/12, είναι εξασφαλισμένοι σε κάθε περίπτωση. Όσοι έχουν δώσει προκαταβολή μέχρι σήμερα αλλά δεν έχουν εξοφλήσει το όχημα, παροτρύνονται από το ΥΠΕΝ να ΜΗΝ εξοφλήσουν μέχρι τουλάχιστον την υπογραφή της ΚΥΑ. Όσοι εξόφλησαν από 1/1/2022 μέχρι και την ΚΥΑ, ας ελπίσουμε οτι δεν θα είναι οι άτυχοι της υπόθεσης και οτι εν τέλει θα λάβουν την επιδότηση. Όλοι οι υπόλοιποι καλούνται να κάνουν υπομονή μερικές μέρες ακόμη, μέχρι την ΚΥΑ, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο, λίγο πριν τις υπογραφές, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας. Όσον αφορά τη νέα πλατφόρμα του Κινούμαι Ηλεκτρικά, αναμένεται σε 2ο χρόνο, μετά την ΚΥΑ, οπότε και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις, δικαιολογητικά κ.λπ.

Τέλος, ο β’ κύκλος έχει μια ειδική πρόβλεψη για όσους έκαναν αίτηση από 1/12/2021 μέχρι και 31/12/2021. Παρότι ο α’ κύκλος είχε ισχύ μέχρι 31/12/2021, ο Δεκέμβριος ήταν μήνας “overlap”, κατά τον οποίο οι αιτούντες θα μπορέσουν να επωφεληθούν από τους βελτιωμένους όρους του β’ κύκλου, υπό προϋποθέσεις. Για πληροφορίες επ’αυτού μπορείτε να καλέσετε στο helpdesk του προγράμματος για τον β’ κύκλο (2131513767).

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram!

Δείτε επίσης:

Εισαγωγείς ηλεκτρικών δικύκλων: “Χρειάζονται μεγαλύτερες επιδοτήσεις από το Κινούμαι Ηλεκτρικά”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.