Η Volvo σε ιστορικό υψηλό, διεθνώς και στην Ελλάδα: το 2023, η εταιρεία σημείωσε την υψηλότερη επίδοση όλων των εποχών στις πωλήσεις της, διαθέτοντας 708.716 αυτοκίνητα παγκοσμίως, 15% περισσότερα από όσα το 2022. Για το ίδιο διάστημα, η Volvo Car Hellas ανακοινώνει ρεκόρ 15ετίας στις πωλήσεις της στην ελληνική αγορά, με ταξινομήσεις 2.388 αυτοκινήτων, αυξημένες κατά 24% έναντι του 2022.

Οι κορυφαίες επιδόσεις στο πεδίο των πωλήσεων υποδηλώνουν την ισχυρή δυναμική της ηλεκτρικής γκάμας της Volvo Cars, που υποστηρίζεται πλέον και από τη σταθεροποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Το περασμένο έτος, η εταιρεία διέθεσε παγκοσμίως 113.419 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, 70% περισσότερα σε σχέση με το 2022, και 152.561 plug-in υβριδικά αυτοκίνητα, 10% περισσότερα έναντι του 2022. Οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων αντιπροσωπεύουν το 16% όλων των αυτοκινήτων Volvo που διετέθησαν παγκοσμίως στη διάρκεια του 2023.

Το 2023, οι ευρωπαϊκές πωλήσεις ανήλθαν σε 294.794 αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 19% σε σχέση με το 2022. Η σειρά των μοντέλων Volvo Recharge, με αμιγώς ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης απέσπασε μερίδιο 59% στο σύνολο των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στην ήπειρο το περασμένο έτος.

Τα στοιχεία πωλήσεων για το 2023 στην Ελλάδα αποτυπώνουν μία ανάλογη εικόνα, με ακόμη μεγαλύτερη διείσδυση των ηλεκτροκίνητων μοντέλων Volvo στην αγορά: στο σύνολο του έτους, οι ταξινομήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών Volvo Recharge ανήλθαν σε 1.819 αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 82% έναντι του 2022, με τις ταξινομήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών στο +69% και των plug-in υβριδικών στο +87% σε σύγκριση με το 2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ισχυρή ζήτηση για τα plug-in υβριδικά Volvo τοποθέτησε την εταιρεία στην πρώτη θέση της συγκεκριμένης κατηγορίας στην Ελλάδα, με μερίδιο 16,1% στο σύνολο της αγοράς. Εξίσου σημαντική είναι και η αύξηση στις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών Volvo που, με 396 μονάδες για το 2023, αντιπροσωπεύουν πλέον το 17% επί των συνολικών ταξινομήσεων της εταιρείας.

«Το 2023, ήταν μία εξαιρετική χρονιά για τη Volvo, με το ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων να υπογραμμίζει εμφατικά την αποτελεσματική εκτέλεση του στρατηγικού μας σχεδίου», δηλώνει ο Edson Ishikawa, Επικεφαλής Διεθνών Αγορών για την περιοχή EMEA της Volvo Cars και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Car Hellas. «Ταυτόχρονα, είμαστε περήφανοι για την επίδοσή μας στην ελληνική αγορά και ιδιαίτερα αισιόδοξοι, καθώς το ρεκόρ στις πωλήσεις μας προκύπτει από τη σταθερά διευρυνόμενη απήχηση των ηλεκτροκίνητων Volvo στο ελληνικό κοινό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για αυτό την ομάδα της Volvo Car Hellas και τους συνεργάτες μας στο Επίσημο Δίκτυο Volvo. Οι αφίξεις του νέου EX30, καθώς και του νέου EX90 στην Ελλάδα το 2024, θα συνεισφέρουν σε μια ακόμη πιο επιτυχημένη χρονιά, προωθώντας τις επιδιώξεις μας για την ηλεκτροκίνηση και τη βιώσιμη κινητικότητα.»

Οι στόχοι της Volvo Car Hellas για το 2024 θα υποστηριχθούν από δύο νέα σύγχρονα προγράμματα χρηματοδότησης και λειτουργικής μίσθωσης, τα οποία λανσαρίστηκαν εντός του 2023. Το Volvo Car Leasing προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις λειτουργικής μίσθωσης σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Το Volvo Car Financial Services απευθύνεται σε ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες, παρέχοντας ευέλικτα, αξιόπιστα και ασφαλή σχήματα χρηματοδότησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.