Η κλιματική αλλαγή έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα των ανθρώπων, με τον τομέα των μεταφορών να επιβαρύνει την ατμόσφαιρα κυρίως στις πόλεις και να συμβάλλει στη δημιουργία υπέρμετρων ρύπων. Το γεγονός ότι οι ειδικοί κάνουν αναφορά για αποσυμφόρηση των πόλεων από τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι μπορούν να αποδεσμευτούν από αυτά τόσο εύκολα. Στο σημείο αυτό έρχεται η ηλεκτροκίνηση ως λύση, όχι του μέλλοντος, αλλά του παρόντος! Schneider Electric

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων σημειώνουν μια ανοδική πορεία. Κάτι που δείχνει ότι ο Έλληνας καταναλωτής είναι πλέον προετοιμασμένος για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Σύμφωνα με σχετική έκθεση, ο εξηλεκτρισμός έχει μεγάλο αντίκτυπο όσον αφορά στη μείωση των εκπομπών ρύπων, καθώς για κάθε όχημα εξοικονομείται περίπου 15 τόνοι διοξείδιο του άνθρακα.

Η Schneider Electric, έχοντας ως στόχο την προώθηση της βιωσιμότητας και υιοθετώντας τις αρχές πράσινης δόμησης και βιώσιμων υποδομών, λάνσαρε στην αγορά τους νέους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων της σειράς EVLink Pro AC. Ο συγκεκριμένος φορτιστής είναι ειδικά σχεδιασμένος για όλων των ειδών τα κτίρια και στηρίζει τη νέα τεχνολογία για απεξάρτηση από τον άνθρακα. Ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου φορτιστή είναι ότι δίνει τη δυνατότητα ασφαλούς εγκατάστασης, ενώ παρέχει απρόσκοπτη διαλειτουργικότητα με συστήματα διαχείρισης κτιρίων. Βιομηχανίες, χώροι στάθμευσης (parking), ξενοδοχεία και κάθε είδος επιχείρησης και εγκαταστάσεων μπορεί να εξυπηρετηθεί 100% από την συγκεκριμένη λύση, η οποία φυσικά υποστηρίζει και επέκτασή της αν οι ανάγκες αυξηθούν σε βάθος χρόνου, με πλήρη συμβατότητα.

Να σημειωθεί οτι οι φορτιστές της σειράς EVLink Pro AC είναι επιλέξιμοι και για την κρατική επιδότηση μέσω του “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”, για ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Μέσω του συστήματος EcoStruxure EV Charging Expert υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης και διαχείρισης  των φορτιστών σε πραγματικό χρόνο μέσα από έναν ενοποιημένο πίνακα ελέγχου. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και στην περίπτωση πολλαπλών οχημάτων που φορτίζουν ταυτόχρονα, εξασφαλίζει ότι οι σταθμοί φόρτισης λαμβάνουν τη μέγιστη ενέργεια με βελτιστοποιημένη ισορροπία μεταξύ της ζήτησης ισχύος των φορτιστών και των φορτίων του υπόλοιπου κτιρίου. Με αυτόν τον τρόπο η ηλεκτρική υποδομή παραμένει ασφαλής, εξαλείφοντας τον κίνδυνο υπερφόρτωσης και δαπανηρών ηλεκτρικών αναβαθμίσεων.

Επιπλέον, το λογισμικό διαχειρίζεται τον έλεγχο πρόσβασης στους φορτιστές και καταγράφει πολλαπλά δεδομένα φόρτισης που χρησιμοποιούνται για κατανομή κόστους και αναφορές. Το EcoStruxure EV Charging Expert ξεχωρίζει επίσης για τη δυνατότητα δυναμικής διαχείρισης σε πραγματικό χρόνο από 5 έως και 1000 φορτιστές ανάλογα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε έργου.  Τέλος, το σύστημα λειτουργεί τοπικά στις εγκαταστάσεις του χρήστη χωρίς να ζητείται συνδρομή στο cloud, προσφέροντας τη μέγιστη ασφάλεια δεδομένων και προστασία απο κυβερνοεπιθέσεις.

schneider electric ecostruxure

Το οικοσύστημα ηλεκτρικής κινητικότητας της Schneider Electric είναι διασυνδεδεμένο για να παρέχει μια ευέλικτη, αποδοτική και βιώσιμη εμπειρία φόρτισης για ιδιοκτήτες κτιρίων και επιχειρήσεων, χειριστές στόλου, ιδιοκτήτες κατοικιών και γενικότερα για οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων όπου και αν βρίσκονται.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις λύσεις ηλεκτροκίνησης της Schneider Electric αλλά και εξατομικευμένες προτάσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Αλέξανδρος Νταλαγιάννης

Ειδικός Φορτιστών Ηλεκτρικών Οχημάτων και Λύσεων Πράσινης Ενέργειας, Schneider Electric Ελλάδας και Κύπρου

e-mail: alexandros.ntalagiannis@se.com

Τηλέφωνο: 2106295216

Ή να επισκεφθείτε το επίσημο site της εταιρείας στο www.se.com/gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.