Η Siemens και η εταιρεία MAHLE σχεδιάζουν να συνεργαστούν στον τομέα της επαγωγικής φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και, για το σκοπό αυτό και οι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει δήλωση προθέσεων. «Η ασύρματη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων αναδεικνύεται σε σημαντική αγορά για το μέλλον. Εκτός από το ότι διευκολύνει σημαντικά τη ζωή των οδηγών, οι οποίοι δεν χρειάζεται πλέον να ασχολούνται με καλώδια και συνδέσμους, αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για τον τομέα της αυτόνομης κινητικότητας του μέλλοντος. Η αποδοτικότητα μεταφοράς της ασύρματης, επαγωγικής φόρτισης είναι συγκρίσιμη με τα συστήματα plug-in», δήλωσε ο Stefan Perras, Επικεφαλής Προ-ανάπτυξης και Καινοτομίας για το τμήμα  Charging Infrastructure της Siemens AG.

Στο πλαίσιο της επικείμενης συνεργασίας τους, οι δύο εταιρείες θα προσπαθήσουν να οργανώσουν συντονισμένες προσπάθειες τυποποίησης στους αντίστοιχους φορείς προτυποποίησης και τυποποίησης. Στόχος είναι να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν για να εξασφαλιστεί η πλήρης διαλειτουργικότητα μεταξύ των οχημάτων και της υποδομής φόρτισης.

Επιπλέον, στα σχέδια των δύο εταιρειών περιλαμβάνεται η στενή συνεργασία για ανταλλαγή ιδεών, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλήρες σύστημα επαγωγικής φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα. Η MAHLE θα συνεισφέρει στη συνεργασία με την πολυετή εμπειρία της ως προμηθευτής της αυτοκινητοβιομηχανίας και η Siemens με την τεχνογνωσία της στον τομέα της υποδομής φόρτισης.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που βρήκαμε έναν ισχυρό συνεργάτη, όπως η Siemens, ώστε να επιτύχουμε σημαντική πρόοδο στην επαγωγική φόρτιση. Συνδυάζοντας την εμπειρία των δύο εταιρειών θα έχουμε ένα σαφές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα», δήλωσε ο Harald Straky, Αντιπρόεδρος για την Παγκόσμια Ανάπτυξη στον τομέα της  Μηχατρονικής και των Electronics στη MAHLE.

Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν, ακόμη, να επιτύχουν διευρυμένη διαλειτουργικότητα και δοκιμές μεταξύ του εξοπλισμού φόρτισης στο όχημα (δευτερεύον πηνίο) και της υποδομής φόρτισης (πρωτεύον πηνίο) που θα ελέγχονται ενδελεχώς. Η διαδικασία αυτή, θα επιφέρει τεχνικές βελτιώσεις και επικύρωση των συστημάτων επαγωγικής φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα, διασφαλίζοντας τη διαλειτουργικότητα. Ορισμένες από τις δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο έργων που χρηματοδοτούνται από δημόσιους πόρους.

Ως πάροχος ολοκληρωμένων υπηρεσιών για τις υποδομές ηλεκτροκίνησης, η Siemens προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπερσύγχρονου hardware, software και υπηρεσιών φόρτισης AC και DC, που περιλαμβάνει από οικιακές και εμπορικές εφαρμογές έως εφαρμογές αποθήκευσης. «Η ουσιαστική τεχνογνωσία της Siemens στα έξυπνα κτήρια και τα έξυπνα δίκτυα μας δίνει ένα μοναδικό πλεονέκτημα να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πελατών μας με ολοκληρωμένες λύσεις, βοηθώντας τους να σχεδιάσουν, να εγκαταστήσουν και να διαχειριστούν βιώσιμες λύσεις φόρτισης για ένα καλύτερο μέλλον», πρόσθεσε ο Stefan Perras.

ασύρματη φόρτιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.