Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Newsletter
    • Αγγελίες
    • Σταθμοί Φόρτισης
    • Ποδηλατόδρομοι
    • Σχετικά με εμάς
    • Επικοινωνία
    Facebook Instagram YouTube
    GetElectricGetElectric
    • REVIEWS-TESTS
      • Accessories
      • e-bikes
      • e-cars
      • e-motorcycles
      • e-scooters
      • How-To
      • Φορτιστές
    • MICROMOBILITY
      • Ηλεκτρικά πατίνια
      • Ηλεκτρικά ποδήλατα
    • EVs
      • e-Cars
      • e-Motorcycles
      • e-Motorsport
      • eVTOL – Drones
      • Υδρογονοκίνηση
    • ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ-ΦΟΡΤΙΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΑ
    • EVENTS
    • Newsletter
    • Αγγελίες
    • Σταθμοί Φόρτισης
    • Ποδηλατόδρομοι
    • Σχετικά με εμάς
    • Επικοινωνία
    GetElectricGetElectric
    Home»EVs»Στην Αυστραλία οι κάτοχοι EVs θα “πωλούν” ενέργεια στο κράτος!
    EVs

    Στην Αυστραλία οι κάτοχοι EVs θα “πωλούν” ενέργεια στο κράτος!

    Δημήτρης Σκιάννης14 Ιουλίου 20202 Mins Read
    Share Facebook Twitter Email
    Follow Us
    Google News Facebook Instagram YouTube
    Το GetElectric.gr είναι στο Google News!
    Ακολουθήστε το GetElectric.gr και ενημερωθείτε καθημερινά για τα νέα γύρω από την ηλεκτροκίνηση, το mobility και την μικροκινητικότητα!
    Add as preferred source on Google

    H κυβέρνηση της Αυστραλίας θα ξεκινήσει να πληρώνει έως και $1.000 το χρόνο στους κατόχους EVs, οι οποίοι θα “ανταποδίδουν” προσφέροντας ενέργεια και δυνατότητα αποθήκευσής της, στο δίκτυο της χώρας, όταν απαιτείται.

    Σύμφωνα με το νέο project της κυβέρνησης, οι κάτοχοι EVs που τα επαναφορτίζουν μέσω του δικτύου θα δικαιούνται αυτό το “επίδομα”. Όσον αφορά τις “υποχρεώσεις” τους, όμως, πρακτικά τα οχήματά τους θα λειτουργούν ως “αποθηκευτικός χώρος ενέργειας” για το δίκτυο, ώστε να λειτουργεί στο 100% του capacity του, όσο το δυνατόν περισσότερο, χωρίς να σπαταλάται παραγόμενη ενέργεια. Επίσης, σε περίπτωση ανάγκης (black-out), τα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούν να “επιστρέφουν” την ενέργεια στο δίκτυο για τις ανάγκες ηλεκτροδότησης σπιτιών, επιχειρήσεων, υποδομών κ.λπ.

    Οι αρμόδιοι τονίζουν πως τέτοιες καταστάσεις είναι σπάνιες και η λειτουργία του δικτύου συνήθως αποκαθίσταται μέσα σε 15′, ενώ δε θα “αντλούν” ενέργεια από συνδεδεμένα οχήματα που έχουν κάτω από 5% στάθμη μπαταρίας.

    ταχεία φόρτιση

    Σχεδόν 1 στα 2 αυτοκίνητα που πωλούνται στην Αυστραλία είναι ηλεκτρικά, σήμερα και μέχρι το τέλος του 2023, σχεδόν 19 εκατομμύρια Αυστραλοί θα μπορούν να συμμετέχουν στο παραπάνω πρόγραμμα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών, θα καταναλώνουν περίπου 60 TWh επιπλέον, ετησίως, περίπου το 35% της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας της χώρας.

    Διαβάστε επίσης: Η Καλιφόρνια φορολογεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

    Το ετήσιο όφελος από τη συμμετοχή ενός ιδιώτη στο πρόγραμμα μπορεί να υπερκαλύψει την ετήσια κατανάλωση ρεύματος του EV του, πρακτικά καθιστώντας τη χρήση του “δωρεάν” ή ακόμα και κερδοφόρα! Τέλος, όσον αφορά την πιθανή επιβάρυνση του δικτύου της χώρας κατά τις ώρες αιχμής, με ταυτόχρονη φόρτιση εκατομμυρίων οχημάτων, οι ειδικοί εκτιμούν πως δε θα ξεπερνά το 25% και δε θα αποτελέσει πρόβλημα.

    Πηγή: Freenews

    ev αποθήκευση Αυστραλία δικτυο ρευματος επίδομα επιστροφή ηλεκτρικα αυτοκινητα
    Δημήτρης Σκιάννης

      Λάτρης της τεχνολογίας και της αυτοκίνησης από μικρή ηλικία, αρθρογραφώ σε tech media από το...μακρινό, πλέον, 2006. Το concept της ηλεκτροκίνησης με συνεπήρε από τη στιγμή που ανέβηκα για πρώτη φορά σε ηλεκτρικό πατίνι και μπήκα στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Κατά βάθος, όμως, θα είμαι πάντα λίγο "petrolhead"...

      ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

      Lepas: Νέο NEV brand στην ελληνική αγορά

      24 Ιουλίου 2026

      Το 6ο Electric + Micro Mobility Forum έρχεται στις 1 Οκτωβρίου

      23 Ιουλίου 2026
      Add A Comment
      Leave A Reply Cancel Reply

      This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

      Εγγραφείτε στο newsletter
      * indicates required

      GetElectric
      Facebook Instagram YouTube
      © 2026 Getelectric.gr

      Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.