Το οτι η ηλεκτροκίνηση στη χώρα μας κερδίζει διαρκώς έδαφος, είναι γεγονός. Μπορεί να ξεκίνησε από τα μικρά, ηλεκτρικά μέσα, όπως τα ηλεκτρικά πατίνια και προσφάτως, τα ηλεκτρικά ποδήλατα, αλλά πλέον αυξάνεται αισθητά και ο αριθμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Γεγονός, επίσης, είναι οτι τα προηγούμενα χρόνια βλέπαμε θεαματικές αυξήσεις σε ποσοστό επί τοις εκατό, αλλά αυτό συνέβαινε κυρίως λόγω των πολύ λίγων ταξινομήσεων EVs. Πλέον, αυτό αλλάζει και αποδεικνύεται από τις φετινές πωλήσεις, έως σήμερα.

Τα παρακάτω νούμερα προέρχονται από τον ΣΕΑΑ (Σύνδεσμο Εισαγωγέων και Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) και τα είδαμε στην παρουσίαση του κ.Αντώνη Αδάναλη του BMW Group Hellas, κατά τη διάρκεια του Electric + Micro Mobility Forum 2021 που διοργάνωσαν οι Smart Press και το GetElectric.gr. Σύμφωνα με αυτά, λοιπόν, οι ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων το Q1 2021 ανήλθαν σε 1.224. Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση 665% σε σχέση με το Q1 2020. Εξ’αυτών, τα 840 ήταν PHEVs και τα 384 BEVs. Το εντυπωσιακό είναι οτι αποτελούν το 5,4% των συνολικών ταξινομήσεων φέτος! Έτσι μπορούμε να ελπίζουμε πως τα EVs θα πλησιάσουν το διψήφιο ποσοστό αγοράς προς το τέλος του 2021 έως αρχές του 2022.

Αξίζει να αναφερθεί πως τα συνολικά EVs που έχουν πωληθεί στη χώρα μας από το 2014 ανέρχονται πλέον σε 4.548. Εξ’αυτών, τα 3.003 είναι PHEVs και τα 1.545 BEVs. Επιπλέον, μέσα στους πρώτους τρεις μήνες του 2021 έχει ήδη ταξινομηθεί το 57,3% των συνολικών ταξινομήσεων EVs του 2020. 

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το video του συνεδρίου παρακάτω. Η παρουσίαση του κ.Αδάναλη ξεκινά στο 3.21′.10″.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.