Το γνωρίζαμε από το Μάιο αλλά πλέον είναι γεγονός. Η Tier, μια από τις κορυφαίες εταιρείες ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών στον κόσμο, λανσάρει σταδιακά τα νέα της μοντέλα που περιλαμβάνουν εναλλάξιμες (swappable) μπαταρίες και αναδιπλούμενα (foldable) κράνη.

Μέσα στον επόμενο χρόνο τα νέα μοντέλα της Tier θα βρεθούν σε πάνω από 70 πόλεις του κόσμου, δυστυχώς όχι στην Ελλάδα όμως, καθώς η εταιρεία δεν δραστηριοποιείται στη χώρα μας.

Δύο προβλήματα, δύο λύσεις

Το πρώτο πρόβλημα που λύνουν είναι αυτό της διάθεσης κράνους στους χρήστες, ώστε να αυξηθεί η ασφάλειά τους και να μειωθούν οι τραυματισμοί. Για να το πετύχει αυτό η Tier, προμηθεύθηκε ειδικά, αναδιπλούμενα κράνη τα οποία αποθηκεύονται εύκολα στο πατίνι, ώστε να είναι διαθέσιμα σε όποιον το ξεκλειδώσει, χωρίς να είναι εύκολο να κλαπούν. Παρέχουν βασική ασφάλεια που είναι αρκετή για την ταχύτητα των 25 Km/h, την οποία αναπτύσσουν τα νέα πατίνια. Επιπλέον, τα τελευταία διαθέτουν δύο ξεχωριστά φρένα, κάτι που στη Γερμανία είναι υποχρεωτικό (η Tier έχει ως έδρα το Βερολίνο).

Το δεύτερο πρόβλημα που χρειαζόταν λύση, είναι αυτό της επαναφόρτισης των πατινιών. Αποτελεί και ένα από τα μεγάλα λειτουργικά κόστη των εταιρειών όπως η Tier, καθώς υπάλληλοι συλλέγουν τα “άδεια” πατίνια από τους δρόμους σε καθημερινή βάση, τα επαναφορτίζουν και τα επιστρέφουν στα parking spots, επί πληρωμή, φυσικά.

Έτσι, τα νέα πατίνια της Tier θα έχουν swappable μπαταρίες, που θα μπορούν να τοποθετηθούν και να αφαιρεθούν με μια κίνηση. Αντίστοιχα, ένα PowerBox της Tier που θα είναι τοποθετημένο σε συγκεκριμένα σημεία, θα μπορεί να δεχθεί μια άδεια μπαταρία και ο χρήστης να παραλάβει από αυτό μια φορτισμένη, την οποία θα τοποθετεί στο πατίνι του.

Το πως ακριβώς θα λειτουργήσει αυτό το “μοντέλο” φόρτισης, μένει να φανεί στην πράξη, αν και σταδιακά οι εταιρείες ενοικίασης στρέφονται μακριά από τους παραδοσιακούς “juicers” και αναπτύσσουν πιο οικονομικές και αποδοτικές λύσεις. Το επόμενο βήμα, το οποίο θα χρειαστεί μερικά χρόνια ακόμη, είναι τα ημι-αυτόνομα πατίνια που θα μπορούν να μετακινούνται “μόνα τους” από charging spot/service center σε parking spot, ή στην τοποθεσία που τα “καλεί” ο χρήστης.

Αυτές τις μέρες το GetElectric.gr βρίσκεται στο Βερολίνο για την κάλυψη της έκθεσης IFA 2020 και εντοπίσαμε τα νέα πατίνια της Tier. Ιδού μερικές φωτογραφίες:

Πηγή: NewsEU.CGTN

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.