Σε μια προσπάθεια να μειώσουν την κακή χρήση του στόλου τους αλλά και να αυξήσουν την ασφάλεια των αναβατών, πολλές εταιρείες ενοικίασης πατινιών έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν έξυπνα συστήματα ελέγχου που βασίζονται σε πολλαπλούς αισθητήρες πάνω στο πατίνι. Το πιο πρόσφατο σύστημα είναι αυτό της Bird που θα ανιχνεύει το… drift ή την απόπειρα αυτού από το χρήστη.

Το νέο software update που θα λάβουν τα πατίνια της θα έχει και τη λειτουργία Skid Detection. Ουσιαστικά θα ανιχνεύει την ολίσθηση του πατινιού (κυρίως του πίσω μέρους του). Αν η ίδια συμπεριφορά ανιχνεύεται υπερβολικά συχνά στη διάρκεια ενός ride, τότε η Bird θα λαμβάνει άμεσα ειδοποίηση. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε κακοσυντηρημένα φρένα ή φθαρμένα ελαστικά. Η Bird θα στέλνει άμεσα τεχνικό της ώστε να ελέγξει το πατίνι μετά το τέλος της διαδρομής.

Στην περίπτωση που το σύστημα αντιληφθεί οτι η ολίσθηση προκαλείται εσκεμμένα από το χρήστη, η Bird θα μπορεί να αποστέλλει στο κινητό του προειδοποιητικά μηνύματα για τους κινδύνους που ελλοχεύει η συμπεριφορά αυτή. Φυσικά, σε περίπτωση επανειλλημένης “παράβασης”, δεν αποκλείεται και ο τερματισμός του ride. Ακόμα και ο αποκλεισμός του χρήστη από την πλατφόρμα, ή/και το “πρόστιμό” του. Φαίνεται ακραίο αλλά το “e-πρόστιμο” από μια τέτοια εταιρεία δεν είναι κάτι καινούριο. Ήδη πολλές εταιρείες χρεώνουν επιπλέον τους χρήστες, αν π.χ. παρκάρουν το πατίνι εκτός της οριοθετημένης περιοχής χρήσης τους.

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Η Bird φέρνει στα πατίνια το αυτόνομο σύστημα πέδησης!

Πηγή: Slashgear

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.