Η, εξειδικευμένη στο battery swapping, Ample ανακοίνωσε ότι φέρνει τους πρώτους modular σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών EVs στην Ιαπωνία με τη βοήθεια της ENEOS. Οι πρώτοι ιαπωνικοί σταθμοί θα ανεγερθούν στο Κιότο και θα χρησιμοποιηθούν από διάφορους τοπικούς στόλους.

Η Ample είναι μια νεοσύστατη εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια που ειδικεύεται σε αρθρωτούς σταθμούς μπαταριών που εγκαθίστανται και μετακινούνται εύκολα, ενώ καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο. Η διαδικασία ξεκίνησε το 2021, όταν η Ample άρχισε να αναπτύσσει την πρώτη γενιά αυτόνομων σταθμών εναλλαγής μπαταριών γύρω από το Σαν Φρανσίσκο. Από εκεί και πέρα, συγκέντρωσε πολύτιμα δεδομένα δουλεύοντας μαζί με εταιρείες rideshare όπως η Uber και η startup Sally.

Μέχρι τον Μάιο του 2023, η Ample παρουσίασε τον σταθμό εναλλαγής δεύτερης γενιάς, προσθέτοντας χώρo για μεγαλύτερα EV, ενώ μείωσε την διάρκεια τις διαδικασίας από τα 10 στα 5 λεπτά. Αυτό οδήγησε σε νέες συνεργασίες, συμπεριλαμβανομένης μιας παγκόσμιας συνεργασίας με τη Mitsubishi Fuso και πιο πρόσφατα με τον Όμιλο Stellantis.

Η εγκατάσταση των battery swap stations στην Ιαπωνία θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του Ιαπωνικού Πρωτοκόλλου της ENEOS, με το οποίο η εταιρεία έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές CO2 σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού της και να επενδύσει στην απαλλαγή της Ιαπωνίας από τον άνθρακα στο σύνολό της.

Αρχικά, η Ample θα εγκαταστήσει στο Κιότο δύο σταθμούς ανταλλαγής αυτοκινήτων στην ίδια τοποθεσία, οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται από στόλους διάφορων οργανισμών, όπως ο Δήμος και η Νομαρχία του Κιότο, η Sumitomo Mitsui Banking Corporation, η NTT, η Nippon Life Insurance Company, η Omron Filed Engineering Corporation, η Tokyo Century, η Nippon Car Solutions, η Tokyo R&D και η Asahi ETIC.

Η MK Taxi του Κιότο θα επωφεληθεί επίσης από τους πρώτους σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών της Ιαπωνίας. Η εταιρεία διαχειρίζεται σήμερα τον μεγαλύτερο στόλο ταξί στο Κιότο και έχει καταβάλει προσπάθειες για τον εξηλεκτρισμό του στόλου της, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα με τις διακοπές λειτουργίας κατά τη διάρκεια των φορτίσεων και την ανεπαρκή υποδομή φόρτισης.

Δεδομένης της επιτυχίας της στις ΗΠΑ με την Uber, η Ample πιστεύει ότι ταιριάζει άριστα στην MK Taxi και στους άλλους νέους συνεργάτες της για να παρέχει ανταλλαγές μπαταριών σε μόλις πέντε λεπτά – και όλα αυτά από συμπαγείς, αρθρωτούς σταθμούς που μπορούν να εγκατασταθούν σε 3 ημέρες.

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram!

Δείτε επίσης:

Είδαμε από κοντά το πρώτο battery swap station στην Ελλάδα!

Πηγή: Electrek

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.