Αρκετοί αναβάτες πατινιών και ποδηλάτων έχουν την “κακιά”, ομολογουμένως, συνήθεια να ακούνε μουσική μέσω των ακουστικών τους ενώ βρίσκονται στο δρόμο. Αυτό οδηγεί σε απώλεια της ακουστικής επαφής με το περιβάλλον και φυσικά μπορεί να οδηγήσει εύκολα σε ατύχημα, οπότε τονίζουμε σε κάθε ευκαιρία πως πρόκειται για μια επικίνδυνη πρακτική. Η Apple αναγνωρίζει το πρόβλημα και ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατοχύρωσε, ίσως βοηθήσει στη μείωση των ατυχημάτων.

Στην σχετική “πατέντα” που κατατέθηκε στο USPTO, η Apple αναφέρει μια λειτουργία που αλλάζει αυτόματα την ένταση των ακουστικών για να διασφαλίσει ότι οι χρήστες μπορούν να ακούσουν βασικούς ήχους γύρω τους, όπως σειρήνες έκτακτης ανάγκης και κόρνες αυτοκινήτων.

Το σύστημα των ακουστικών θα μπορεί να αναγνωρίσει την κατεύθυνση και την ταχύτητα του ταξιδιού του χρήστη χρησιμοποιώντας δεδομένα GPS και άλλες παραμέτρους αισθητήρων που συλλέγονται από το κινητό τηλέφωνο ή το Apple Watch του χρήστη, αλλάζοντας το επίπεδο έντασης του αριστερού ή δεξιού ακουστικού. Για παράδειγμα, αν τα δεδομένα GPS λένε ότι ο χρήστης βρίσκεται κοντά σε ένα πολυσύχναστο σταυροδρόμι, αλλά ο χρήστης φοράει AirPods και στα δύο αυτιά, μπορεί να μην αντιληφθεί ένα όχημα που πλησιάζει τη διασταύρωση. Τότε τα AirPods θα μειώσουν το επίπεδο έντασης ή μπορεί και να διακόψουν την αναπαραγωγή πλήρως, ειδοποιώντας τον χρήστη για την κίνηση. Όταν τα δεδομένα υποδεικνύουν ότι ο χρήστης περπατά κατά μήκος του δρόμου, τα AirPods θα μειώσουν μόνο την ένταση του ακουστικού που βρίσκεται στην πλευρά του δρόμου. 

Ταυτόχρονα, όταν τα ακουστικά και άλλες συσκευές εντοπίζουν συγκεκριμένα δεδομένα, το σύστημα μπορεί να αναπαράγει ήχο συναγερμού που είναι αποθηκευμένος στο iPhone ή στο Apple Watch για να προειδοποιεί τους χρήστες. Σύμφωνα με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ο ήχος των AirPods μπορεί να μειωθεί ή ακόμα και να διακοπεί σε καταστάσεις όπου οι χρήστες πρέπει να συγκεντρωθούν, όπως επικίνδυνα περιβάλλοντα, θέσεις εργασίας και εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις.

Το ίδιο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αναφέρει επίσης έναν συγκεκριμένο αισθητήρα που θα λειτουργεί σε συντονισμό με άλλους σε ένα iPhone ή Apple Watch για να παρακολουθεί τη θέση/κλίση του σώματος του χρήστη και να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δεν αναφέρει τα AirPods, αλλά μια wearable συσκευή ήχου.

Η Apple έχει επίσης υποβάλει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με τον τίτλο “Wireless Ear Bud System With Pose Recognition”. Αυτό υποδηλώνει ότι η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο ανάπτυξης ενός συστήματος ανίχνευσης στάσης σώματος για AirPods, το οποίο θα παρακολουθεί τη γωνία κλίσης του κεφαλιού και την έκταση των άκρων του χρήστη σε πραγματικό χρόνο.

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News, στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram!

Δείτε επίσης:

Αφιέρωμα: Οδική ασφάλεια με ηλεκτρικό πατίνι!

Πηγή: myphone.gr

Προηγούμενο άρθροΟριστικό τέλος για την παραγωγή του BMW i3
Επόμενο άρθροΈρχονται οι μπαταρίες e-bikes που θα φορτίζουν από USB-C!
Λάτρης της τεχνολογίας και της αυτοκίνησης από μικρή ηλικία, αρθρογραφώ σε tech media από το...μακρινό, πλέον, 2006. Το concept της ηλεκτροκίνησης με συνεπήρε από τη στιγμή που ανέβηκα για πρώτη φορά σε ηλεκτρικό πατίνι και μπήκα στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Κατά βάθος, όμως, θα είμαι πάντα λίγο "petrolhead"...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.