Η Google πάντα προσπαθεί να έχει στην κορυφή την εφαρμογή Maps, ανταγωνιζόμενη φυσικά την εφαρμογή Apple Maps. Προσθέτει διαρκώς χαρακτηριστικά και λειτουργίες ώστε να βελτιώνει τις μετακινήσεις μας. Μεταξύ άλλων, μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε που να φάμε, να κοιμηθούμε, να διασκεδάσουμε ή και να σχεδιάσουμε μια συνάντηση σε ένα αγαπημένο μέρος. Πλέον, η Google έχει προσθέσει ένα ακόμα χαρακτηριστικό στις οδηγίες που δίνει, αυτή τη φορά για την πιο οικολογική διαδρομή.

Η εφαρμογή Google Maps έχει ανακοινώσει ότι θα προσθέσει και την ελαχιστοποίηση των εκπομπών ρύπων στους υπολογισμούς για την βέλτιστη διαδρομή. Αν υπάρχουν δύο παρόμοιες διαδρομές που μπορεί να κάνει ένας οδηγός, το Maps θα μπορεί να λαμβάνει υπόψη τις κλίσεις των δρόμων, την κυκλοφοριακή συμφόρηση και άλλους παράγοντες ώστε να επιλέγει την πιο «καθαρή» διαδρομή. Αν αυτή πρόκειται να διαρκέσει αρκετά περισσότερο, τότε η εφαρμογή θα μας ενημερώνει ώστε να επιλέξουμε ταχύτερη εναλλακτική.

Βέβαια, οι ρύποι αφορούν τα θερμικά αυτοκίνητα, ουσιαστικά. Για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, θα μπορούσαμε να πούμε οτι η επιλογή της διαδρομής γίνεται για την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ενέργειας, με βάση τους ίδιους παράγοντες (ανωφέρειες, μποτιλιάρισμα κ.λπ.). Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο!

Σας αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Πλοήγηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα προστίθεται στα Apple Maps

Πηγή: PhoneArena

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.